Home
Blog
Bestemmingen
Quiraing: Prachtige aardverschuiving in Schotland

Quiraing: Prachtige aardverschuiving in Schotland

op 9 augustus 2015
1 minuut leestijd
Quiraing, Skye Schotland
Quiraing, Skye Schotland

Quiraing is een aardverschuiving op het eiland Skye in Schotland, dat bekend staat om zijn bovennatuurlijke kwaliteiten. Epische zonsondergangen en een fantastisch uitzicht zijn hier gegarandeerd.

Foto door: Russell Chapman

Quiraing ligt op de oostelijke zijde van de Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland Skye. Het is een bovennatuurlijke plek van verwondering en verbazing, die je zeker zou moeten bewandelen als je fit genoeg bent. Een bezoek aan Skye zonder Quiraing te ervaren is eigenlijk ondenkbaar.

Het beste ga je er naartoe op een heldere dag voor een uitzicht op de Outer Hebrides en het Schotse vasteland, omlijst door pinakels, kliffen en grote steunberen. Of ga op een natte en winderige dag met bewolking en mist om deze onwerkelijke en onheilspellende landschappen te voelen. Wat voor weer het ook is, het zal een ervaring zijn die je niet snel zult vergeten.

De wandeling is niet langer dan 5 kilometer voor de directe route, of ongeveer 7 kilometer als je de top van de Quairaing zelf erbij doet. Het beginpunt is in beide gevallen Bealach Ollasgairte. Parkeer hier en volg het goed bewegwijzerde pad noordwaarts vanaf daar. Het neemt je mee langs de heuvel en biedt onderweg steeds een goed uitzicht.

Onderweg kom je verschillende rotsformaties tegen als de 'Prison' en de 40 meter hoge 'Needle' en een vreemde vlakte met kort gras genaamd de 'Table'. Volg hier het pad naar links en sla dan rechts af en je hebt het gehaald.

Meer blogs