Home
Blog
Bestemmingen
De Rode Aarde Terrassen van Dongchuan, China

De Rode Aarde Terrassen van Dongchuan, China

op 14 augustus 2014
1 minuut leestijd
De Rode Aarde Terrassen van Dongchuan, China

Op zo'n 250 kilometer ten noordoosten van Kunming, de hoofdstad van de Chinese provincie Yunnan, ligt Dongchuan, een landelijk gebied met de meeste rode aarde ter wereld.

De ongewone bruin-rode kleur aarde ligt verspreid over uitgestrekte terrasvormige velden en dankt deze kleur aan de rijke laag ijzer en koper in de grond. Door het warme en vochtige klimaat van de provincie Yunnan oxideert het ijzer in de grond en neemt het van nature een rode kleur aan. Deze oxiden hebben er door de vele jaren heen voor gezorgd dat de bodem hier tegenwoordig zo buitengewoon rood/bruin is.

Ieder voorjaar, wanneer het land wordt omgeploegd voor de landbouw, trekt een groot aantal toeristen en fotografen naar dit gebied om de vers omgeploegde rode aarde te bewonderen, samen met de ontluikende groene planten. De vurige rode aarde wordt dan afgewisseld met smaragd groene gerst en goudgele boekweit en levert tegen een strak blauwe hemel een bijzonder fraai kleurrijk tafereel op.

Naar verluidt, was het bestaan ​​van Dongchuan onbekend voor de buitenwereld, totdat het in de midden van de jaren 1990, werd opgemerkt door een Chinese fotograaf. Het verhaal gaat dat hij de locatie geheim hield, zodat hij het publiek kon blijven verwonderen met zijn foto's. Uiteindelijk lekte de geheime plaats uit en trekt het meer en meer fotografen en toeristen die deze met eigen ogen willen zien.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4