Home
Blog
Bestemmingen
De Rode Aarde Terrassen van Dongchuan, China

De Rode Aarde Terrassen van Dongchuan, China

op 14 augustus 2014
1 minuut leestijd
De Rode Aarde Terrassen van Dongchuan, China

Op zo'n 250 kilometer ten noordoosten van Kunming, de hoofdstad van de Chinese provincie Yunnan, ligt Dongchuan, een landelijk gebied met de meeste rode aarde ter wereld.

De ongewone bruin-rode kleur aarde ligt verspreid over uitgestrekte terrasvormige velden en dankt deze kleur aan de rijke laag ijzer en koper in de grond. Door het warme en vochtige klimaat van de provincie Yunnan oxideert het ijzer in de grond en neemt het van nature een rode kleur aan. Deze oxiden hebben er door de vele jaren heen voor gezorgd dat de bodem hier tegenwoordig zo buitengewoon rood/bruin is.

Ieder voorjaar, wanneer het land wordt omgeploegd voor de landbouw, trekt een groot aantal toeristen en fotografen naar dit gebied om de vers omgeploegde rode aarde te bewonderen, samen met de ontluikende groene planten. De vurige rode aarde wordt dan afgewisseld met smaragd groene gerst en goudgele boekweit en levert tegen een strak blauwe hemel een bijzonder fraai kleurrijk tafereel op.

Naar verluidt, was het bestaan ​​van Dongchuan onbekend voor de buitenwereld, totdat het in de midden van de jaren 1990, werd opgemerkt door een Chinese fotograaf. Het verhaal gaat dat hij de locatie geheim hield, zodat hij het publiek kon blijven verwonderen met zijn foto's. Uiteindelijk lekte de geheime plaats uit en trekt het meer en meer fotografen en toeristen die deze met eigen ogen willen zien.

Top reizen naar China

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4