Home
Blog
Algemeen
15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen

15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen

op 29 december 2014
3 minuten leestijd
15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen

Onze aarde beschikt over enkele zeer kleurrijke landschappen, die al dan niet met behulp van de mens zijn ontstaan. En hoewel sommige moeilijk te bereiken zijn, zijn ze allemaal de moeite waard om te bekijken. Zie hieronder 15 van 's werelds meest kleurrijke landschappen!

Lake Hillier, Australië

Het roze Lake Hillier is een bijna 2.000 meter breed meer op Middle Island, het grootste van de Recherche eiland keten in de staat West-Australië. Het afgelegen meer is bereikbaar per vliegtuig of boot vanuit het nabijgelegen Esperance. De oorzaak van de Lake Hillier's kleur is niet volledig bekend, maar deze wordt mogelijk veroorzaakt door een hoog zoutgehalte en kleurstof-producerende bacteriën.

Caño Cristales rivier, Colombia

De Caño Cristales rivier in Colombia wordt bijgenaamd "De Vloeistof Regenboog" en "De Rivier van Vijf Kleuren, en zorgt elk jaar tussen juli en november voor een spetterende tentoonstelling. Een uitbarsting van kleurrijke algen veroorzaakt een overwegend bloerrode kleur in de rivier, als de waterstanden goed zijn.  

Dallol, Ethiopië

Het Dallol hydrothermale gebied ligt ten noordoosten van Erta Ale in een van de laagste en heetste gebieden van de desolate Danakil Depressie in Ethiopië. De Dallol kraters zijn de laagst bekende vulkanische openingen van de aarde. Het gebied bestaat uit zoute warmwaterbronnen met een rijk palet aan kleuren.

Danxia Landform, Zhangye, China

Het Zhangye Danxia Landform Geological Park in de Chinese provincie Gansu bestaat uit prachtig gestreepte rotsformaties. De rijke, aardse kleuren zijn het resultaat van zandsteen en mineralen dat miljoenen jaren geleden is afgezet.

Natronmeer, Tanzania

Dit bijtende meer langs de Great Rift vallei in Tanzania is extreem zout, warm en onherbergzaam voor de meeste planten en dieren. Echter, flamingo's en andere moerasvogels gedijen hier naast een soort van alkalische tilapia en de zoutminnende micro-organismen die het water een buitenaardse rode tint geven.

Terrasvormige rijstvelden, Yuanyang, China

De spiegelachtige overstroomde rijstterrassen van Yuanyang in de Chinese provincie Yunnan zorgen voor intense visuele effecten. Meer dan 1.000 jaar gelegen bewerkten de voorouders van de Hani de terrassen met de hand om rode rijst gewassen te irrigeren.

Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park, Verenigde Staten

De grootste hot spring in Yellowstone is de Grand Prismatic Spring, met een breedte van 90 meter en diepte van 50 meter. Met 86.7 graden is het heldere water in het midden van de pool te heet voor leven, maar bacteriën en algen gedijen langs de randen. De warmteminnende bacteriën produceren oranje, gele en rode pigmenten als een natuurlijke zonnebrandcrème en zorgen voor een psychedelische aanblik.

Luoping Basin, Qujing Prefectuur, China

In maart vormen neon-gele canola bloemen een deken in het Chinese Luoping Basin. Elk voorjaar vindt er een festival plaats ter viering van de heldere zee van gouden bloemen.

Bloemenvelden, Hokkaido, Japan

Bloeiende bloemen brengen banen van kleur naar Hokkaido, het minst ontwikkelde van de vier grote eilanden van Japan. Zomers is het eiland meestal zonnig en helder, hetgeen vele toeristen aantrekt die gaan kamperen en wandelen in de grote open ruimten. Lavendel en tulpen worden het meest geteeld op de heuvels, van de lente tot de herfst.

Antelope Canyon, Page, Verenigde Staten

Sommige landschappen komen tot leven met licht. De oranje, roze en paarse kleuren van de Antelope Canyon in de buurt van Page, Arizona, worden versterkt en gedempt door het veranderende zonlicht dat gefilterd van boven komt, met de meest intense kleuren tijdens de zomermaanden. Onlangs werd een zwart-wit foto van de Antelope Canyon nog verkocht als duurste foto ter wereld.

Baikalmeer, Siberië, Rusland

Met een maximale diepte van ongeveer 1.600 meter is het Baikalmeer in Siberië 's werelds diepste meer. Het bevat ook bijna 20% van 's werelds onbevroren zoetwater reserve. Als het bevriest zorgt het voor betoverend diepe turquois ijs.

Red Beach, Panjin, China

Red Beach in de Liaohe rivier delta buiten Panjin, in de Chinese provincie Liaoning, dankt zijn naam aan het zeewier dat hier in de bodem bloeit. De plant kleurt levendig rood als de herfst aanbreekt.

Tulpenvelden, Lisse, Nederland

Ook ons eigen land heeft kleurrijke landschappen! Wat te denken van de tulpenvelden bij Lisse. Van half maart tot eind mei komt men van heinde en ver om de gekleurde bloemen te bewonderen.

White Mountains, New Hampshire, Verenigde Staten

Loofbomen in het noordoosten van de Verenigde Staten vormen een tapijt van rijke kleuren in de herfst.

Fly Geyser, Nevada, Verenigde Staten

Deze kleurrijke rots in de Black Rock Desert in Washoe County, Nevada is grotendeels onbekend bij publiek, aangezien deze op eigen terrein staat en niet open is voor publiek. Maar de eigenaren bieden wel af en toe tours aan en het is ook zichtbaar vanaf de weg. Deze vreemde formatie groeide en evolueerde nadat er een gat in de grond was geboord en de aarde geothermisch verwarmd water begon te spuwen. Het resultaat is deze fantastische fontein.

Heb jij een van deze kleurrijke landschappen al eens bezocht? We horen het graag in een reactie hieronder!

Meer blogs