Home
Blog
Bestemmingen
8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde

8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde

op 16 maart 2015
1 minuut leestijd
8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde

Hoewel er in steden meestal wat meer te beleven valt, winnen kleine dorpjes het vaak qua charme. Helemaal als deze omgeven zijn door schilderachtige grachten of kleurrijke huizen of kliffen. We hebben 8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde voor je op een rij gezet.

1. Colmar, Frankrijk

Colmar staat bekend om zijn fraaie architectuur en wijn uit de Elzas regio. Toeristen nippen hier vino en genieten van de pastelkleurige huizen tijdens een cruise over de Lauch rivier.

2. Burano, Italië

Dit dorpje op het Venetiaanse eiland is vrijwel niet te missen. Het staat bekend om zijn rijen van kleurrijke kubusvormige huizen. Men beweert dat de vissers met opzet hun huizen zo fel schilderden, zodat ze die vanuit de verte konden zien. Burano is ook een van 's werelds grootste exporteurs van kant.

3. Balestrand, Noorwegen

De bewoners van dit schattige Noorse dorpje aan de Sognefjord (de grootste fjord van Noorwegen), wonen in huizen gebouwd in een traditionele stijl voor het gebied en hebben een geweldig uitzicht op het omliggende berglandschap.

4. Júzcar, Spanje

Dit dorpje in de Spaanse regio Andalusië werd in 2011 volledig blauw geschilderd voor de premiere van de Smurfen 3D film. Dankzij de sterke stijging in het toerisme, hebben de bewoners gestemd om de kleur te behouden.

5. Mandraki, Nisyros, Griekenland

Mandraki ligt op het idyllische Griekse eiland Nisyros en heeft tal van wit geverfde stenen huizen, cafés en winkels. Het heeft een geweldig uitzicht over de blauwe oceaan en is slechts een korte afstand van Paleokastro, een afbrokkelende oude ruïne uit 400 v.Chr.

6. Wuzhen, Zhejiang, China

Dit Chinese water dorpje ligt ten noorden van Tongxiang en is naar verluidt duizenden jaren oud. Het is slechts een paar kilometer lang, maar is verdeeld in zes verschillende districten voor het werk, de cultuur, winkels, eten en drinken, de gemeenschap en residenteel gebruik.

7. Cinque Terre, Italië

Cinque Terre is een cluster van vijf middeleeuwse vissersdorpen aan de westkust van Italië. Het staat bekend om zijn prachtige architectuur en dramatische kliffen. Auto's zijn er verboden, dus om ze te verkennen moet je over de smalle heuvelpaden lopen, een trein pakken of op een veerboot hoppen.

8. Qaqortoq, Groenland

Het eigenzinnige dorp Qaqortoq is het grootste dorp in Zuid-Groenland en bestaat uit charmante gekleurde huizen.

Meer blogs