Home
Blog
Bestemmingen
FOTOSERIE: Het gekleurde Italiaanse eiland Burano

FOTOSERIE: Het gekleurde Italiaanse eiland Burano

op 6 november 2013
1 minuut leestijd
FOTOSERIE: Het gekleurde Italiaanse eiland Burano

Het Italiaanse eiland Burano ligt in dezelfde lagune als Venetië, maar de fel gekleurde huizen doen eerder denken aan het tropische Zuid-Amerika.

Het Italiaanse eiland Burano ligt in dezelfde lagune als Venetië, maar de fel gekleurde huizen doen eerder denken aan het tropische Zuid-Amerika. Volgens de legende waren het de vissers op het eiland die voor het eerst hun huizen in felle kleuren schilderden, zodat ze deze konden blijven zien als ze er op uit gingen om te vissen.

Wie tegenwoordig op Burano zijn huis wil schilderen moet eerst de regering om toestemming vragen en zal van hun te horen krijgen in welke kleuren de kavel geschilderd mag worden.

Burano staat ook bekend om de kantklossen traditie. De vrouwen van het eiland zijn al sinds de vijftiende eeuw experts hier in, en deden dit buiten op straat wanneer de mannen wegwaren om te vissen. Niemand minder dan Leonardo da Vinci kwam naar Burano om te winkelen voor kleding die hij gebruikte op het altaar bij de Duomo di Milano.

Tegenwoordig vind je tussen de ijssalons en ambachtelijke kiosken nog tal van kant winkels in de smalle straatjes van Burano.

Bekijk hieronder de kleurlijke huizen van Burano:

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3