Home
Blog
Bestemmingen
Las Médulas: Uniek landschap in Spanje

Las Médulas: Uniek landschap in Spanje

op 17 juni 2014
1 minuut leestijd
Las Médulas: Uniek landschap in Spanje

In de Spaanse El Bierzo regio ligt een uniek landschap van grillige bergen, grotten en ravijnen: Las Médulas. Ooit was dit de thuisbasis van de belangrijkste goudmijn in het Romeinse Rijk, maar tegenwoordig een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers.

Las Médulas ligt in de buurt van de stad Ponferrada, in de Spaanse provincie León. Het spectaculaire landschap van Las Médulas is gevormd door de 'Ruina Montium', een Romeinse mijntechniek beschreven door Plinius de Oudere die bestaat uit het doorboren van de berg en het doorlopen van grote hoeveelheden water, die de berg letterlijk in deed storten. Om het benodigde water van de bergen van Sierra de La Cabrera naar Las Médulas te brengen werd een systeem met kanalen met een geschatte lengte van ongeveer 300 kilometer gemaakt, waarvan sommige delen nog zichtbaar zijn. De constructie van deze kanalen, welke op sommige plaatsen onder de rotsen doorliepen, in de vorm van een tunnel waren de moeilijkste en de duurste werkzaamheden van deze exploitatie.

In 1997 is Las Médulas door de UNESCO erkend als Werelderfgoed. Het landschap wordt gekenmerkt door zijn kastanje-en eikenbossen en prachtige rode rotsformaties. Het gebied is een ideale habitat voor een verscheidenheid aan wilde dieren met populaties van wilde zwijnen, herten en wilde katten en vogelpopulaties zijn vooral geconcentreerd rond het Cabrera stroomgebied. Ga je op vakantie naar Spanje en houd je van natuur, dan is een wandeling door Las Médulas zeker een aanrader!

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8