Home
Blog
Bestemmingen
Het Turkse natuurwonder Pamukkale

Het Turkse natuurwonder Pamukkale

op 30 januari 2014
1 minuut leestijd
Het Turkse natuurwonder Pamukkale

Pamukkale betekent in het Turks 'kasteel van katoen' en wie hier een kijkje neemt zaal begrijpen waarom. Dit natuurwonder lijkt regelrecht uit een sprookje afkomstig.

Pamukkale betekent in het Turks 'kasteel van katoen' en wie hier een kijkje neemt zaal begrijpen waarom. Dit natuurwonder lijkt regelrecht uit een sprookje afkomstig. Pummakale ligt ten noorden van Denizli in Turkije en bestaat uit een landschap van minerale bossen, versteende watervallen en etherische warmwaterbronnen waar je in kunt zwemmen.

Sterk kalkhoudend water loopt hier via een groot aantal terrassen bij een helling naar beneden. Het water is hier rond de 35 graden en bevat calciumcarbonaar waardoor dikke pakken kalk langs de terrassen wordt afgezet. Hierdoor ontstaat een bijzonder uitzicht en lijkt het op een kasteel van katoen of op een bevroren waterval. Doordat veel toeristen hier naartoe trokken werd het het proces van kalkvorming echter aangetast en is er voor gekozen om grote baden langs een nieuw wandelpad aan te leggen. Als je Pummakale wilt beklimmen, moet je daarom je schoenen uit doen en mag je niet van het pad afgaan. Doordat het pad continu onder water staat, is er geen slijtage meer van de witte laag.

Het Turkse natuurwonder Pamukkale staat samen met de oudheidkundige stad Hierapolis sinds 1988 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Mocht dit natuurwonder nog niet op je verlanglijstje staan, dan zullen onderstaande foto's daar ongetwijfeld verandering in brengen:

Top reizen naar Pamukkale

Reisorganisaties met reizen naar Pamukkale

Meer blogs over Pamukkale

Beoordelingen van Turkije

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
7.5
Stranden
7.8
Steden
7.5
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2