Home
Blog
Algemeen
Istanbul verkozen tot populairste bestemming

Istanbul verkozen tot populairste bestemming

op 9 april 2014
1 minuut leestijd
Istanbul verkozen tot populairste bestemming

De Turkse stad Istanbul is verkozen tot de meest populaire bestemming ter wereld in de jaarlijkse Travellers’ Choice Destination Awards van TripAdvisor.

De Turkse stad Istanbul is verkozen tot de meest populaire bestemming ter wereld in de jaarlijkse Travellers’ Choice Destination Awards van TripAdvisor. Istanbul verstoot daarmee Parijs van de eerste plaats, die dit jaar slechts op plaats zeven staat, ondanks dat een recordaantal toeristen de Franse stad bezocht in 2013. Miljoenen vakantiegangers van over de hele wereld plaatsten beoordelingen voor onder andere hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Voor de eerste keer staat Istanbul in de top 10, voor Rome, die twee plaatsen steeg ten opzichte van vorig jaar. New York, dat vorig jaar nog op plaats twee stond, staat dit jaar niet eens in de top 10, met een twaalfde plaats. De top drie wordt net als vorig jaar aangevuld met de Britse hoofdstad Londen.

Opvallend is dat er dit jaar geen steden uit de Verenigde Staten in de top 10 voorkomen. Ook Sydney staat niet meer in de top 10, waar het vorig jaar nog op de tiende plaats stond. De gehele top 10 ziet er dit jaar als volgt uit:

1. Istanbul
2. Rome
3. Londen
4. Beijing
5. Praag
6. Marrakech
7. Parijs
8. Hanoi
9. Siem Reap
10. Shanghai

Top reizen naar Istanbul

Reisorganisaties met reizen naar Istanbul

Meer blogs over Istanbul

Beoordelingen van Turkije

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
7.5
Stranden
7.8
Steden
7.5
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.2