Home
Blog
Bestemmingen
Stedentrip Lissabon in de herfst

Stedentrip Lissabon in de herfst

op 7 oktober 2013
1 minuut leestijd
Stedentrip Lissabon in de herfst

De Portugeese hoofdstad Lissabon is een van de weinige Europese hoofdsteden die beschikt over zowel een rivier als een kustlijn. Hierdoor is het een populaire bestemming voor reizigers die actieve vakantieplannen graag combineren met prachtige uitzichten over de zee.

De Portugeese hoofdstad Lissabon is een van de weinige Europese hoofdsteden die beschikt over zowel een rivier als een kustlijn. Hierdoor is het een populaire bestemming voor reizigers die actieve vakantieplannen graag combineren met prachtige uitzichten over de zee. Zo daalden er gister bijvoorbeeld nog duizenden atleten van over de hele wereld neer in Lissabon om deel te nemen aan de 'Rock 'n Roll' Marathon, die zich uitstrekte langs de baai van Cascais, over de rivier de Taag richting het Parque das Nações.

Voor reizigers die de stad liever in een wat langzamer tempo willen verkennen, biedt de 'witte stad' diverse wandelingen door de eclectische buurten gevuld met historische monumenten. Zo kun je hier onder andere twee gebouwen uit de UNESCO werelderfgoedlijst bezichtigen: de Toren van Belem en het Jerónimos klooster.

Veel reizigers vergelijken havenstad Lissabon met de Amerikaanse stad San Francisco vanwege de heuvelachtige wandelingen, het mistige klimaat en de goede wijn. Maar de twee iconische steden hebben meer met elkaar gemeen: zo is de Ponte 25 de Abril hangbrug bijna een kopie van de Gold Gate Bridge in San Francisco en beide steden maken gebruik van oude tramlijnen die over steile heuvels lopen.

Of je nu sprintend door deze hoofdstad loopt of rustig door de geschiedenis van de stad wilt wandelen, Lissabon zal je zeker niet teleurstellen. Niet voor niks werd Lissabon onlangs nog bekroond tot Europa’s beste citytrip. Het weer blijft aangenaam droog en warm tot en met oktober, dus is het een ideale bestemming voor een stedentrip in de herfstvakantie.

Top reizen naar Lissabon

Reisorganisaties met reizen naar Lissabon

Meer blogs over Lissabon

Beoordelingen van Portugal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
7.8
Stranden
7.4
Steden
8
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8