Home
Blog
Bestemmingen
Óók leuk in Portugal: de stad Porto

Óók leuk in Portugal: de stad Porto

op 22 februari 2016
1 minuut leestijd
Óók leuk in Portugal: de stad Porto

Porto staat soms wellicht een beetje in de schaduw van grote broer Lissabon. Maar het is een mooie stad met leuke bezienswaardigheden!

Portugal is een bekende vakantiebestemming voor Nederlanders. In 2014 gingen ruim 485.000 Nederlanders op vakantie in Portugal. We hebben al vaker over de stad Lissabon geschreven, wat dan ook een hele mooie stad is! Echter is Porto dat ook. En omdat deze tot op heden nog onderbelicht is geweest, zullen we hier een aantal must-see spots aanhalen! Porto is na Lissabon de grootste stad van Portugal, en is gelegen op de plek waar de Duoro rivier in de Atlantische Oceaan uitmondt. Het historische centrum staat sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en ziet er dan ook precies zo uit als wanneer je een historische, Zuid-Europese, stad inbeeld. Kleine, smalle straatjes die door de stad heen kronkelen tussen eeuwen oude gebouwen.

Nog meer Bezienswaardigheden in Porto

Hard Club bevindt zich in een oud, groot, pand en is recent gerenoveerd. Momenteel kun je er onder meer een boekenwinkel, een kunst expositie ruimte, een restaurant, een aantal cafés en een concertzaal vinden. Er is hier dus genoeg te beleven vanaf de ochtend tot diep in de nacht. Wat tevens het bezoeken waard is, is Mercado do Bolhão. Mercado do Bolhão is de markt van Porto. Door de enorme hoogteverschillen tussen de twee straten waar deze markt aan grenst, kent de markt twee verdiepingen. Dit is dus dé plek om in Porto verse producten te vinden. Het aanbod is sterk seizoensgebonden, en vind je er voornamelijk vis, vlees en groenten. Wees er echter vroeg bij, want het aanbod is beperkt en tevens is het een geliefde markt van de locals.

Lekker eten!

Wanneer je in een stad op vakantie bent, moet je uiteraard ook de lokale specialiteiten proberen. Voor Porto is dit de Francesinha, een goedgevulde tegenhanger van de Franse croque-monsieur. Francesinha is een sandwich van brood, ham, verschillende worsten en steak met daaroverheen gesmolten kaas en een saus van tomaten en bier, met frieten on the side. En een andere lokale specialiteit is natuurlijk de wijn. De Duoro is het wijngebied ten oosten van Porto, en is vooral bekend om de port die er tevens gemaakt wordt. De Duoro biedt echter ook een grote diversiteit aan wijnen, zowel rood als wit. De rode wijnen zijn vaak wat zwaarder, en taninerijker, van aard. Deze wijn kan dan ook uitstekend gecombineerd worden met een goed stuk gebraden vlees.

Top reizen naar Porto

Meer blogs over Porto

Beoordelingen van Porto

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.