Home
Blog
Steden
12 ultieme droomsteden die zó fijn zijn dat je er wel kunt wonen

12 ultieme droomsteden die zó fijn zijn dat je er wel kunt wonen

op 26 februari 2016
2 minuten leestijd
12 ultieme droomsteden die zó fijn zijn dat je er wel kunt wonen

Een stad waar jij je écht thuisvoelt zodra je er (weer) bent. Ken je dat? Rondreis.nl zet 12 steden op een rij die zo aangenaam zijn dat iedereen er wel zou willen wonen!

 

Steden waar iedereen wel kan wonen zijn niet eens per se de mooiste of meest populaire steden. Nee, het zijn de steden waar gewoon hét perfecte sfeertje hangt. Van de superleuke mensen en gezellige straten tot de toffe barretjes en héérlijke eettentjes: hier krijg je nou écht een ongeëvenaarde feelgood vibe van! Natuurlijk zijn er ook tal van mooie bezienswaardigheden in en rondom de stad en schijnt de zon er veelvuldig!

1. Sydney, Australië

Sydney: simpelweg een fantastische stad! Supermooi gelegen aan een natuurlijke havenkom, gezellig centrum, goede uitgaansgelegenheden en natuurlijk fijne stranden én mooi weer! Enige minpunt: het is wel erg ver weg. Een meer dan goede runner-up in Australië is trouwens Melbourne. Ook een top stad!

2. San Francisco, Verenigde Staten

De leukste stad van Amerika! Uiteraard met vele mooie bezienswaardigheden zoals de Golden Gate bridge, Alcatraz en de kabeltram, maar het is vooral de ongekend aangename sfeer die in San Francisco hangt waardoor je er veel langer wilt blijven.

3. Buenos Aires, Argentinië

Wie er geweest is zal het beamen: Buenos Aires is een geweldige stad. Brede statische straten, knusse wijken, goede eetgelegenheden, toffe inwoners, hippe barretjes: need we say more?

4. Hoi An, Vietnam

Hoi An is met afstand de leukste stad van Vietnam. Alleen het lieflijke centrum is al heel relaxt, maar ook de eettentjes op straat en mooie plattelandsomgeving maken Hoi An tot een blijvertje!

5. Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad in Zuid-Afrika is niet alleen heel mooi gelegen, het is ook een hele coole, hippe stad waar je gerust een paar jaar kunt vertoeven! Kunst, design, hippe shops en goede restaurants zijn hier de normaalste zaak van de wereld.

6. Madrid en Barcelona, Spanje

We nomineren ze maar allebei. Want we kunnen niet kiezen en beide zijn te gek. Madrid is wat ons betreft net ietsje gezelliger (leuke barretjes!), maar Barcelona heeft natuurlijke het strand en ook goede clubs.

7. Auckland, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is sowieso al een geweldig land om rond te reizen, maar Auckland is qua stad dan wel 'the-place-to-be'. Helemaal voor watersport-liefhebbers!

8. New York, Verenigde Staten

Natuurlijk mag New York op dit lijstje niet ontbreken. Het is de City that never sleeps, de stad der steden waar altijd iets te doen is op ieder moment van de dag! Én je kunt er ook prima de rust opzoeken. In Brooklyn bijvoorbeeld. Gotta love New York!

9. Ubud, Indonesië

Centraal gelegen op het mooie en levendige eiland Bali ligt de oase die Ubud heet. Middenin de groene heuvels, voorzien van een gezellig centrumpje waar toffe cafés, yoga-klassen en leuke shops hand in hand gaan. En voor rust spring je even op de fiets voor een rit tussen de rijstvelden en palmbomen. Weer terug? Plons in een zwembad en top het af met een goede massage!

10. Arequipa, Peru

Arequipa is niet de grootste, bekendste of populairste stad van Peru, maar het is wel de leukste stad van het land! Er hangt hier een heel laidback sfeertje waar menig reiziger binnen de kortste keren helemaal verliefd op is. Van de Plaza de Armas (hét plein van de stad) tot de gave ligging tussen bergen en vulkanen: top!

11. Cagliari, Italië

We noemen Cagliari op Sardinië, maar eigenlijk bedoelen we heel Sardinië. Want vanuit Cagliari is het eenvoudig om dit fantastisch mooie eiland op je gemak te ontdekken. Alleen dat bizar blauwe water is al geweldig om te zien. In Cagliari zelf is natuurlijk prima toeven met goede restaurants, mooie huizen en vriendelijke inwoners. Aanrader!

12. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai in Thailand is zo'n plek waar je gewoon wilt blijven vanaf het moment dat je er aankomt. Vol mooie tempels, levendige markten, hippe cafés en plekjes waar je zo op straat kunt eten. En binnen no-time zit je middenin de schitterende bergachtige omgeving!

Meer blogs