Home
Blog
Bestemmingen
Een citytrip Moskou: deze 12 bezienswaardigheden móet je zien

Een citytrip Moskou: deze 12 bezienswaardigheden móet je zien

3 minuten leestijd
Een citytrip Moskou: deze 12 bezienswaardigheden móet je zien

Aan Moskou denk je misschien niet direct voor een stedentrip in Europa. Daar komt nu verandering in, want deze twaalf hotspots overtreffen al je verwachtingen.

Na slechts een vliegreis van drie uur zet je voet op Russisch grondgebied. Moskou is de hoofdstad van Rusland en een van de belangrijkste en grootste steden van het land. Dwaal door de schone, brede straten die volop afgewisseld worden met stroken groen en bezoek sowieso deze twaalf plekken.

1. De metro

Metro moskou
Metro moskou

Begin speciaal en ervaar Moskou allereerst onder de grond. De metro van de stad is namelijk een opzichzelfstaande attractie. Het is een van de drukste en efficiëntste metrostelsels van de wereld. Je betaalt een schamele 70 cent per enkele reis en staat binnen no-time op de volgende bestemming. Belorusskaya, Arbatskaya en Kievskaja zijn drie voorbeelden van stations die absoluut de moeite waard zijn. Schakel via immense roltrappen tussen de diverse niveaus en geef je ogen goed de kost. Niets is zo leuk hier als mensen kijken!

2. Het Kremlin

Kremlin moskou
Kremlin moskou

Een van je eerste uitstap-haltes zal het Kremlin zijn. Als hét hart van Moskou en een van de iconen van Rusland een niet te missen plek. Het complex met paleizen, kathedralen, parlementsgebouwen, parken en musea van 28 hectare groot, volledig omringd door stadsmuren, zal een imposante indruk op je maken. Bezoek tevens de Wapenkamer, het Terempaleis, de Tsarenklok en het Tsarenkanon.

3. Het Rode Plein

red square
red square

Naast het Kremlin vind je het Rode Plein. Houd je camera in de aanslag om alle plaatjes vast te leggen die je normaliter op het journaal ziet. Het authentieke Rusland wordt op deze plek tegenwoordig ook gecombineerd met luxe. Er zijn tal van hippe houtcouture winkels te vinden voor de shop-liefhebbers.

4. De Basiliuskathedraal

basilius kathedraal
basilius kathedraal

Nog zo’n icoon is de Basiliuskathedraal. Met zijn kleurrijke torens is het een belangrijke blikvanger. Vooral de buitenkant, met acht oogverblindende kapellen, is indrukwekkend. Geniet van de wirwar van tempels, nissen, prachtige beelden en fresco’s.

5. Mausoleum van Lenin

mausoleum moskou
mausoleum moskou

Het Mausoleum van Lenin kan toch wel betiteld worden tot het meest moderne bouwwerk op het Rode Plein. Het gebalsemde lichaam van Lenin ligt hier in een glazen sarcofaag bewaard. Wanneer je dit met eigen ogen wilt zien, plan dan je bezoek op dinsdag, woensdag, donderdag of zaterdag tussen 10:00 en 13:00 uur ‘s middags.

6. Het historisch museum

historisch museum moskou
historisch museum moskou

We blijven nog even op het Rode Plein. Aan de noordkant vind je namelijk het historisch museum. Een must-visit als je alles over de geschiedenis van Rusland wilt weten. Aanschouw het beeld van de Russische strijder Georgij Zjoekov, gooi een muntje over je schouder naar achteren en doe een wens.

7. Het Alexanderpark

alexander park
alexander park

Historie vind je ook in het Alexanderpark. Dwarrel door de frisse buitenlucht, bezoek het graf van de Onbekende Soldaat en de tiental donkerrode porfierblokken. Hierin vind je aarde van de steden die tijdens de oorlog het meest hebben geleden. Leuk weetje: het is gebruikelijk dat wanneer Russen gaan trouwen zij eerst bloemen leggen bij dit monument.

8. De wijk Arbatskaja

moscou wijk
moscou wijk

Een autovrije ambiance vol met muzikanten en andere artiesten tekent de wijk Arbatskaja. Creativiteit viert hier hoogtij. Verwen jezelf met een smaakvolle maaltijd in een van de restaurants en drink als vanzelfsprekend een wodka in een van de kleine Russische cafés.

9. Het GUM

GUM moskou
GUM moskou

Winkelliefhebbers opgelet: tegenover het Kremlin vind je een groot warenhuis dat evengoed voor paleis door kan gaan. Dit shopwalhalla heet het GUM en je vindt er zo’n 150 winkels. Ben je rond de kerst in Moskou? Neem er dan zeker een kijkje. Het winkelcentrum, met zijn drie lengte- en drie breedte-passages die onderling verbonden zijn door bruggen en galerijen, is dan namelijk prachtig verlicht.

10. Het Bolsjoj theater

bolsjoj
bolsjoj

Het Bolsjoj theater staat afgebeeld op het Russische bankbiljet van 100 Rubel en is het belangrijkste theater van Rusland. Met Griekse zuilen is het gebouw zowel van buiten als van binnen een oogappel voor het land. Het is de thuisbasis van het grootste Ballet- en Operagezelschap van Rusland en bekend om zijn uitvoeringen van Romeo en Juliet. Om het pand van binnen te bewonderen, heb je een voorstelling te boeken. De tickets zijn duur, desondanks absoluut het geld waard.

11. Rooftop van de OKO toren

rootop moskou
rootop moskou

Wie Moskou vanuit een ander perspectief wil zien, klimt naar een van de uitkijkplatformen in de moderne zakenwijk van Moskou. Er zijn tal van dit soort rooftop-barren en observatieplatformen. “High Port 354 ” gelegen in de OKO toren is een highlight. Letterlijk dus. Hef het glas op 354 meter hoogte en kijk uit over de stad. Leuk weetje: je vindt hier tevens het hoogst gelegen restaurant van Europa.

12. Het circus

moscos circus
moscos circus

Moskou van nóg een totaal andere kant zien? Ga dan naar het circus in het circusgebouw tegenover metrostation Universiteit. Geheid dat je je ogen uitkijkt met al die afgetrainde lichamen, bijzondere balletpakken en atletische acrobatiek. Spectaculair entertainment is hier een understatement!

Meer blogs over Moskou

Beoordelingen van Rusland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.3
Stranden
1
Steden
7.5
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3