Home
Blog
Bestemmingen
Zó vet is Portland en omgeving

Zó vet is Portland en omgeving

1 minuut leestijd
Zó vet is Portland en omgeving

Oregon’s grootste stad Portland is hip en happening (en niet alleen door "Wie is de mol?"). Lees hier wat je zeker beleefd moet hebben in deze vooruitstrevende Amerikaanse stad.

Met 'Keep Portland Weird' als slogan is Portland, in het noordwesten van de Verenigde Staten, een stad met een geheel eigen karakter. De open-minded Portlanders zijn trots op hun plaats. En terecht! Portland diende dit jaar als spectaculair decor voor het populaire Nederlandse TV-programma Wie Is De Mol. Tijd voor meer info!

Bloemen en biologisch bier

Portland staat met zijn warme, droge zomers en natte, milde winters bekend als de ‘City of Roses’. Het klimaat zorgt voor veel groen en is ideaal om rozen te kweken. Struin door mooie parken of meng je tussen de excentrieke stedelingen langs de Willamette rivier. Voor een fraai uitzicht over het uitgestrekte landschap van rivieren, bossen, bergtoppen en bruggen ga je naar het markante gebouw Pittlock Mansion, ten westen van het stadscentrum. De Hawthorne Bridge, is de oudste hefbrug in operatie in de Verenigde Staten. In vintage-vibe Portland heerst bovendien een rijke koffie- en biercultuur, met vooral lokale en biologische producten. Smullen dus!

portland foodtrucks
portland foodtrucks

portland
portland

mount hood
mount hood

oregon
oregon
 

Idyllisch Oregon

Eén van de meest bezochte Nationale Bossen van Amerika, Mount Hood, ligt op 100 kilometer ten oosten van Portland. Vlakbij vind je het eveneens prachtige Trillium Lake. Het pittoreske Manzanita ligt op twee uur rijden van Portland. Ontspan hier aan het strand of breng een bezoek aan de duinen van Nehalem. Drie uur oostwaarts van Portland, ligt Pendleton. Hier aanschouw je één van ’s werelds grootste rodeo’s in de Pendleton Round-up. Kortom, een bezoek aan Portland is een ideale combinatie van stad en natuur.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8