Home
Blog
Steden
Zeven 'vergeten steden' voor een toffe citytrip in Europa

Zeven 'vergeten steden' voor een toffe citytrip in Europa

op 19 september 2017
2 minuten leestijd
Zeven 'vergeten steden' voor een toffe citytrip in Europa

Londen, Parijs en Barcelona: eat your heart out. Deze minder bekende steden in Europa zijn eveneens een bezoek meer dan waard!

Voor een gave citytrip binnen de grenzen van Europa denk je vaak als eerste aan gerenommeerde metropolen. Ondanks dat de volgende plaatsen niet populair zijn bij het grote publiek, lonken ze wel degelijk om ontdekt te worden. Pak dus die weekendkoffer en ga op avontuur!

1. Gdansk - Polen

gdansk poland
gdansk poland

Deze havenstad staat bol van contrasten. Gdansk heeft een onstuimig verleden, waarvan de littekens nog altijd zichtbaar zijn in historische bouwwerken. Oude vervallen gebouwen worden tegenwoordig echter afgewisseld met karaktervolle cafe’s, trendy winkeltjes, hippe eettenten en interessante musea, wat de stad compleet omtovert en intrigerend maakt. En vergeet het strand niet!

2. Riga - Letland

riga
riga

Riga is één van de drie Baltische hoofdsteden en kent een turbulente geschiedenis. De communistische achtergrond heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. Een mix van grauwe Sovjetgebouwen, prachtige middeleeuwse constructies en Art Nouveau-huizen kenmerken het straatbeeld. Struin door het als werelderfgoed beschermde oude stadscentrum, bezoek de imposante Dom met het grootste orgel van Europa en duik ’s avonds het bruisende nachtleven in. Riga zal je verrassen op alle fronten!

3. Belfast - Noord-Ierland

belfast ireland
belfast ireland

Na eerder vooral bekend te staan om de strijd tussen katholieken en protestanten, is Belfast inmiddels getransformeerd tot een levendige eigentijdse stad met een gevarieerde muziekscene. Drink een biertje in een traditionele pub, aanschouw de Victoriaanse architectuur en laat je tijdens een ‘Black Taxi Tour’ langs verbluffende muurschilderingen leiden. Ook een bezoek aan de indrukwekkende City Hall met zijn blauwe koepel, de Titanic Belfast, Stormont Castle en de Albert Memorial Clock Tower mogen niet ontbreken tijdens deze stedentrip!

4. Cadiz - Spanje

cadiz spain
cadiz spain

Met een romantisch oud centrum, dat bijna geheel omringd wordt door water, is Cadiz de oudste bewoonde stad van West-Europa. Wandel van de grote kathedraal naar nabij gelegen prachtige stranden en ga volledig mee in de ontspannen mañana-mañana-vibe. Het stadje doet Cubaans aan en heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘klein-Havana’.

5. Genua - Italië

genua italie
genua italie

In Genua beleef je het authentieke Italië. De handelsstad heeft een prachtig middeleeuws centrum dat gekleurd wordt door pittoreske pleinen, nostalgische wijken en majestueuze architectuur. Aan Via Garibaldi neem je een kijkje in statige paleizen en op Piazza delle Erbe eet je een verrukkelijke pizza of pasta. Bella Italia, pur sang!

6. Belgrado - Servië

belgrade serbia
belgrade serbia

De uitgesproken stad Belgrado is niet perse een mooi oord. Vanwege zijn letterlijk vrijgevochten karakter is het wel een opvallende stad. Hectische stedelijke uitstulpingen gaan over in meditatieve landschappen waar de Sava-rivier de Donau ontmoet. Met het Kalemegdan citadel als must-see, vele Ottomaanse overblijfselen en jugendstil ervaar je hier een bijzondere mix van natuur en cultuur. Duik ook het enerverende nachtleven in!

7. Edinburgh - Groot-Brittanië

edinburgh
edinburgh

Gedrapeerd over een reeks rotsachtige heuvels met uitzicht over zee is het Schotse Edinburgh een eigenzinnige plek. De Royal Mile is één van de hotspots en loopt dwars door het oude gedeelte van de stad. Met een overdaad aan monumenten, smalle steegjes, oneindige shop-mogelijkheden, een gevarieerde kunstscene en ontelbare culinaire hoogstandjes wil je ook deze ‘vergeten bestemming’ met eigen ogen zien.

Meer blogs