Home
Blog
Bestemmingen
Top 10 bestemmingen op maximaal 2,5 uur vliegen van Amsterdam

Top 10 bestemmingen op maximaal 2,5 uur vliegen van Amsterdam

3 minuten leestijd
Top 10 bestemmingen op maximaal 2,5 uur vliegen van Amsterdam

Binnen de tijd van een retegoede film op een gave bestemming aankomen? Dat kan! Dit zijn tien hotspots dicht bij huis.

Om te vertoeven op een droomplek hoef je echt niet minimaal twaalf uur in een vliegtuig te zitten. De volgende tien plaatsen vind je binnen een straal van tweeënhalf uur vliegen van onze hoofdstad. Waar ga jij volgende keer naar toe?

1. Toscane, Italië

tuscany
tuscany

De mix van schilderachtige landschappen, kunst van wereldklasse, heerlijk eten en prachtige stranden aan de Etruskische kust overtreffen je wildste fantasie. Vlieg in twee uur naar Pisa of Florence, drentel daar door historische binnensteden, proef wijnen, eet je buik rond, maak de beroemde Toren-van-Pisa-foto en vind verkoeling op de stranden bij Baratti en San Vincenzo. Italië op zijn best!

2. Zuid-Frankrijk

provence
provence

In minder dan twee uur vlieg je naar Nice of Marseille, waar de zonnige Côte d’Azur en Provence aan je voeten liggen. Wandel met de hele familie over uitgestrekte zandstranden, pik terrasjes in de bruisende steden, bezoek gezellige marktjes en ga op expeditie in een landschap gevuld met lavendel, oude olijfgaarden en kliffen. Magnifiek!

3. Istrië, Kroatië

croatia
croatia

Verse zeevruchten, witte truffels, wilde asperges, olijfolieën en met topklasse bekroonde wijnen, gemengd met de historische charme van dit paradijs, maken dat je bij aankomst in Istrië het gevoel hebt in de hemel beland te zijn. Op slechts twee uur vliegen vind je hier een adembenemend mooie kustlijn met prachtig helder zeewater. Kroatië is nog steeds niet super bekend onder het grote publiek, wat enerzijds jammer is en tegelijkertijd het land siert. Ongestoord zonnebaden op een tal van kleine eilandjes voor de kust kan hier nog gewoon!

4. De Balearen, Spanje

mallorca
mallorca

In de Middellandse Zee, op twee uur en een beetje vliegen vanaf Amsterdam, vind je het eilanden-kwartet Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Deze eilanden horen bij Spanje. Ibiza en Formentera zijn elkaars tegengestelden. Waar het op Ibiza grotendeels draait om zien, gezien worden en hotte dancebeats, is Formentera de rust zelve. Het nachtleven op Mallorca is eveneens legendarisch. Voor meer chill en toch onder de mensen zijn, is Menorca een goede deal. Alle eilanden zijn prachtig groen en bieden je bizar mooie vergezichten tijdens een niet te missen eilandtour.

5. Birmingham, Engeland

birmingham
birmingham

Dat je op niet al te lang vliegen in Londen een toffe tijd kan hebben, weet iedereen. Maar ben je al eens in het bruisende Birmingham geweest? Pittoreske kanalen, watersport-attracties, een grote diversiteit aan culinaire restaurants, geheime cocktailbars, ambachtelijke brouwerijen, uitstekende musea en galeries voeren hier de boventoon. Er is voor ieder wat wils. Worthwhile a visit!

6. Denemarken

denmark
denmark

Vlieg in één uur en een kwartier naar het levendige Kopenhagen en verken vanaf daar het verassend gevarieerde landschap van Denemarken. Heuvels, fjorden, meren, bossen, 'wandelende' duinen en zandverstuivingen wisselen elkaar af. Bezoek Legoland en doe ook de kleine, doch reuzegezellige, universiteitsstad Aalborg aan dat op het smalste punt van Limfjord ligt.

7. Beieren, Duitsland

beieren
beieren

Dat je voor een avontuurlijke reis niet ver van huis hoeft, wordt ook bekrachtigd door het schitterende Beieren van onze oosterburen. Na een uur vliegen, land je in de bijna 1.000 jaar oude stad Neurenberg. Trek vanuit hier zuidwaarts en aanschouw immense Middeleeuwse kastelen met de Alpen als achtergrond. Magisch!

8. Costa Brava, Spanje

costa brava
costa brava

Met Barcelona als toeristische trekpleister en bekende badplaatsen als Blanes, Lloret - en Malgrat de Mar mag ook de Costa Brava niet ontbreken in deze lijst. In twee uur vlieg je naar Gerona, waar vandaan je je weg vervolgt naar historische steden, bruisende oorden, kleurrijke baaien en witte vissersdorpjes. Of je nou voor party-hardy gaat of wilt genieten van culturele hoogstandjes, in de Costa Brava kan het allemaal.

9. Sardinië, Italië

sardinië
sardinië

Sardinië is een boeiend eiland op tweeënhalf uur vliegen van onze hoofdstad. Dat het een mysterieuze geschiedenis kent, met een eigen taal en heftige tradities, proef je zodra je landt. Op papier ziet het eiland er klein uit, laat je hier echter niet door misleiden. Trek erop uit en dwaal over kustpaden, beklim bergen, oefen je windsurf-skills aan de noordkust en ontdek de meest romantische kreken. Sardinië verrast!

10. Oslofjord, Noorwegen

oslofjord
oslofjord

Na anderhalf uur vliegen in noordelijke richting arriveer je in Oslo, waar moeder natuur volledig losgegaan is met haar scheppingskracht. Oslo zelf is modern en staat bol van de architectonische bijzonderheden. Zodra je de stad uitgaat, word je omver geblazen door het ene excentrieke uitzicht na het andere. Je verkent de fjorden het best al wandelend, met een mountainbike of kajak. Houd je fotocamera gereed!

Meer blogs