Home
Blog
Algemeen
De 5 goedkoopste Europese steden

De 5 goedkoopste Europese steden

op 16 april 2015
1 minuut leestijd
De 5 goedkoopste Europese steden

Voor wie graag een stedentrip in Europa zou willen maken is het nu een goed moment. Niet alleen zijn de prijzen van vluchten gedaald, maar ook accommodaties zijn goedkoper geworden vergeleken met vorig jaar. Wat de goedkoopste steden zijn lees je hier.

TripAdvisor zocht uit wat de goedkoopste steden zijn voor een citytrip op basis van vluchtprijzen en de kosten voor hotels. Voor vrijwel alle steden zijn de prijzen gedaald. Een week in Istanbul is 25% goedkoper geworden dan vorige zomer en Stockholm, wat toch bekend staat als een dure stad, is 23% goedkoper geworden.

De top 5 goedkoopste Europese steden ziet er als volgt uit:

5. Praag, Tsjechië

Naast het feit dat Praag een van Europa's mooiste steden is, is het ook een van de goedkoopste, waar je dagen rond kunt dwalen door oude geplaveide straatjes en rivier bazaars kunt verkennen.

4. Boedapest, Hongarije

Boedapest is een perfecte bestemming voor de zomer en staat bekend om zijn outdoor hot spring spa's die bij jong en oud geliefd zijn. Wanneer je je niet onderdompeld in de zon, maak hier dan een riviercruise, bezoek musea en een van de grootse synagogen ter wereld.

3. Krakau, Polen

De prijzen in Krakau zijn bizar laag. Behalve de romantische pleinen en uitgestrekte parken, zul je je hier ook vermaken in de authentieke coffeeshops en melk bars, waar je goedkope maar goed vullende maaltijden voorgeschoteld kan krijgen.

2. Boekarest, Roemenië

Boekarest wordt ook wel 'Klein Parijs" genoemd, vanwege de prachtige sierlijke gebouwen en omgeving. Echter heb je hier geen Franse prijzen, met name niet in de theehuizen, parken en het paleis.

1. Istanbul, Turkije

In Istanbul is er geen tekort aan opvallende architectuur, van de Blauwe Moskee, de Hagia Sophia tot aan griezelige ondergrondse waterreservoirs. Verdwaal er in de Grand Bazaar, een van de grootste en drukste markt doolhoven ter wereld.

De volledige top 25:

1.Istanbul
2. Boekarest
3. Krakow
4. Boedapest
5. Praag
6. Athene
7. Brussel
8. Berlijn
9. Lissabon
10. Stockholm
11. Oslo
12. Dublin
13. Moskou
14. Helsinki
15. Kopenhagen
16. Wenen
17. Barcelona
18. Rome
19. Amsterdam
20. Paris
21. Dubrovnik
22. Edinburgh
23. Reykjavik
24. Londen
25. Zurich

Meer blogs