Home
Blog
Bestemmingen
Hong Kong kan ook best goedkoop zijn

Hong Kong kan ook best goedkoop zijn

op 27 februari 2013
3 minuten leestijd
Hong Kong kan ook best goedkoop zijn

Hoewel de metropool Hong Kong soms gezien wordt als een prijzige bestemming, schuilt er achter die façade van luxe hotels en chique kantoorpanden een zeer betaalbare stad. Ook met de hand op de knip kunnen toeristen zeer veel bezienswaardigheden bezoeken. Lees hier alle tips en tricks!

Hoewel de metropool Hong Kong soms gezien wordt als een prijzige bestemming, schuilt er achter die façade van luxe hotels en chique kantoorpanden een zeer betaalbare stad. Ook met de hand op de knip kunnen toeristen zeer veel bezienswaardigheden bezoeken. Betaalbaar overnachten, gratis musea, gratis wifi, spotgoedkope eetadresjes, de Avenue of Stars, iedere avond voor nop een multimediale licht en lasershow, gratis musea of een gratis tai chi les, de metropool biedt een enorm aanbod aan gratis of zeer betaalbare attracties, excursies en dagtochten. Het verkeersbureau brengt ook de brochures ‘Walks in Hong Kong’ met gratis rondwandelingen en ‘Cultural Kaleidoscope’ met gratis attracties uit, verkrijgbaar bij de infokantoren van de VVV in Hong Kong, waaronder die op de luchthaven. Informatie is ook te vinden op de website www.discoverhongkong.com/nl.

Cruisen voor een kwartje
Neem bijvoorbeeld een overtocht met de traditionele veerboot Star Ferry die heen en weer vaart tussen Kowloon en Hong Kong Island. Een enkeltje kost € 0,25 (in het weekend € 0,32) en biedt een magistraal uitzicht op de skyline van de stad. Een andere spotgoedkope toer door Hong Kong Island is om op een van de dubbeldekker trams te stappen die rijden tussen Kennedy Town en Chai Wan. Een feest voor de zintuigen, de rit kost € 0,22 en voert je door fascinerende Chinese wijken en winkelstraten.

Slapen voor een prikkie
Met honderden zeer luxe hotels in Hong Kong is overnachten in weelde een fluitje van een cent maar voor de toerist die niet te veel wil spenderen aan een slaapadres kan kiezen voor bijvoorbeeld een van de acht youth hostels in de stad en op de eilanden. Medio 2013 opent het nieuwe Mei Ho House Youth Hostel nabij Sham Shui Po metrostation op Kowloon. Gemiddelde prijzen van de hostels variëren van zo’n 20 tot 50 euro per nacht

Gratis wifi
Er zijn 9.500 ‘PCCW’ Wi-Fi hot spots verspreid over Hong Kong te vinden in de meeste metrostations, bij Starbucks en Pacific Coffee koffieketens en 7-Eleven en Circle-K winkels.

Voor nop naar musea
Musea waar de toegang altijd gratis is zijn het Flagstaff House of Museum Tea Ware, het Hong Kong Film Archive en het Law UK Folk museum. Musea die op woensdagen gratis bezocht kunnen worden zijn het Hong Kong Museum of Art, het Hong Kong Museum of History, het Hong Kong Museum of Coastal Defence en het Dr Sun Yat-sen Museum.

Koop een museumweekkaart voor 30 HK$ (3 euro) en je kunt de volgende musea gratis bezoeken: het Hong Kong Museum of Art, Hong Kong Museum of History, Hong Kong Heritage Museum, Hong Kong Science Museum, Hong Kong Space Museum, Hong Kong Museum of Coastal Defence en het Dr Sun Yat-sen Museum.

Eten voor een appel en een ei
Met meer dan 10.000 restaurants is het vinden van een lunch of dinerlocatie een fluitje van een cent. Voor een paar euro kun je bij ‘noodle’ shops al een grote kom
noedels bestellen en hetzelfde ben je kwijt voor een maal in de vele ‘dai pai dongs’ – eetstalletjes aan de straatkant. Ook zijn er veel betaalbare dim sum restaurants, food courts in warenhuizen bieden al 3-gangen menu’s voor 10 euro en wil je eten in een Michelin ster restaurant voor peanuts, ‘Tim Ho Wan’ in de wijk Mongkok is echt spotgoedkoop. Het enige nadeel is dat je bereid moet zijn om een uur in de rij te staan.

De enige kosten: calorieën
Veel meer dan calorieën zal het je niet kosten: Hong Kong per benenwagen ontdekken. Om toeristen hier mee te helpen heeft het verkeersbureau de ‘Hong Kong Walks’ brochure uitgebracht met acht thematische wandelingen door verschillende wijken van Hong Kong. Of smeer je eigen boterhammen, neem een fles water mee en ontdek een verrassende zijde van Hong Kong met een van de tientallen wandeltochten door groene natuur: 70% van het landoppervlakte van Hong Kong is groen.

Afdingen het credo
Goede koopjes vindt men onder meer op de Temple Street Night Market in Yau Ma Tei, de Ladies Market in Mong Kok, Stanley Market op Hong Kong Island en Wan Chai Street Market. Afdingen is hier het credo.

Top reizen naar Hong Kong

Reisorganisaties met reizen naar Hong Kong

Meer blogs over Hong Kong

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4