Home
Blog
Bestemmingen
Een stedentrip Liverpool

Een stedentrip Liverpool

op 8 maart 2014
1 minuut leestijd
Een stedentrip Liverpool

Als hoofdstad van Engeland is Londen natuurlijk de meest populaire bestemming voor een stedentrip in dit land, maar ook Liverpool heeft bezoekers veel te bieden.

Als hoofdstad van Engeland is Londen natuurlijk de meest populaire bestemming voor een stedentrip in dit land, maar daarnaast zijn er meer interessante steden om een weekend in door te brengen. Wat te denken van Liverpool, de stad die bekend is geworden als de geboorteplaats van The Beatles en de bijnaam 'Wereld hoofstad van de Pop' heeft gekregen van Guinness. In deze stad in het noordwesten van Engeland vind je vele musea van wereldklasse (waarvan de meeste gratis), vele pubs, winkels en de beste bewaarde Britse erfgoed architectuur buiten Londen. Twee eeuwen geleden groeide Liverpool uit tot één van de rijkste steden ter wereld en passeerde ruim 40 procent van de wereldhandel de Albert Dock, de Liverpoolse haven. Na een lange trieste daling is de havenfunctie langzaam komen te vervallen en in de jaren tachtig werd het oude havengebied aan de bekende Mersey-rivier opgeknapt. Tegenwoordig is dé een hotspot in Liverpool met vele leuke restaurants, hippe bars en diverse topmusea, zoals Liverpool Tate (moderne kunst), het Merseyside Maritime Museum (alles over havens en scheepvaart) en het Beatles Museum. In 2004 nam de UNESCO zes historische maritieme en mercantiele gebieden in het centrum van de stad op in de Werelderfgoedlijst. Verder is Liverpool de thuisbasis van twee voetbalclubs uit de Engelse Premier League, Everton FC en Liverpool FC en vind je hier een Woolworth warenhuis.

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

15-daagse rondreis Het ritme van Ierland

15-daagse rondreis Het ritme van Ierland

15 dagen
Groepsrondreis
Ireland, Dublin, Galway, Killarney, Ring of Kerry, Cliffs of Moher, Connemara National Park, Blarney Castle, Rock of Cashel, Waterford

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8