Home
Blog
Bestemmingen
Gaping Gill: De grootste Britse grot

Gaping Gill: De grootste Britse grot

op 15 oktober 2013
1 minuut leestijd
Gaping Gill: De grootste Britse grot

In Azië kun je vele indrukwekkende grotten bezoeken, maar veel dichter bij huis zijn ook interessante grotten te vinden, zoals Gaping Gill, de grootste Britse grot in het Engelse North Yorkshire.

In Azië kun je vele indrukwekkende grotten bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Tham Kong Lo grot in Laos of 's werelds grootste grot in Vietnam: de Hang Son Doong. Echter veel dichter bij huis zijn ook interessante grotten te vinden, zoals Gaping Gill, de grootste Britse grot.

Gaping Gill (of Gaping Ghyll) is een natuurlijke grot in het Engelse North Yorkshire. Je kunt een bezoek brengen aan deze grot door eerst een 110 meter lange afdaling te maken in de grot. Hoewel de afdaling smal en slijmerig is wordt je eenmaal beneden al snel betoverd door de wonderlijke omgeving. Hier zie je de grootste aaneengesloten waterval van Groot-Brittannië, grote holle ruimten, beken, rotsblokken en allerlei mooie rotsformaties.

De Gaping Gill grot ligt verborgen tussen de dalen van de Ingleborough berg en is een echte aanrader voor grotliefhebbers!

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8