Home
Blog
Bestemmingen
VIDEO: Luchtbeelden van 's werelds grootste grot

VIDEO: Luchtbeelden van 's werelds grootste grot

op 22 maart 2015
1 minuut leestijd
VIDEO: Luchtbeelden van 's werelds grootste grot

De Hang Son Doong grot, in de buurt van de grens van Laos en Vietnam, is de grootste bekende grot in de wereld. Met een drone werden deze spectaculaire videobeelden gemaakt.

Hang Son Doong ligt in de provincie Quang Binh in Vietnam, in het Nationaal park Phong Nha-Kẻ Bàng. Binnen in de grot vind je uitgestrekte groene bossen en een grote, snel stromende ondergrondse rivier. De grootste kamer in de grot is meer dan maar liefst 5 kilometer lang, 200 meter hoog en 150 meter breed. De enorme afmetingen van de grot hebben er voor gezorgd dat stalagmieten hier tot wel 70 meter hoog zijn gegroeid, de hoogste ter wereld.

Ondank zijn omvang, werd de grot pas in 1991 ontdekt door een lokale man, maar pas in 2009 werd de grot echt bekend toen een groep Britse wetenschappers de grot ging onderzoeken. Later kwam een team van ontdekkingsreizigers van National Geographic met een aantal van de mooiste foto's van dit nooit eerder vertoonde natuurwonder.

Waar je een paar jaar geleden nog met een touw moest abseilen om luchtfoto's van Hang Son Doong te maken, kan dat tegenwoordig met drones. Dat is wat fotograaf Ryan Deboodt onlangs deed met zijn GoPro HERO4 camera vastgevonden aan zijn DJI Phantom 2 drone. Het resultaat is een prachtige 6-minuten durende video die je hieronder kunt zien.

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5