Home
Blog
Bestemmingen
De leukste wijk van Vietnam: Hanoi’s Old Quarter

De leukste wijk van Vietnam: Hanoi’s Old Quarter

op 29 februari 2016
1 minuut leestijd
De leukste wijk van Vietnam: Hanoi’s Old Quarter

Reizigers zijn het er over eens: Hanoi is de meest authentieke en leuke stad van Vietnam. En meer specifiek: de wijk Old Quarter!

De Noord-Vietnamese stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam, maar heeft een vrij dorps karakter. Het centrum is knus en je vindt er (soms letterlijk) wandelende cliché’s: oude vrouwtjes met rieten hoeden, oude mannetjes met nog oudere fietsen en handelswaren, lokale markten op straat met stápels verse kruiden en rauwe lappen vlees. Voor de échte authentieke Vietnam-ervaring ga je naar Hanoi’s Old Quarter!

Oudste wijkje van Hanoi

The Old Quarter is het oude centrum van Hanoi, vol met koloniale pandjes, smalle steegjes, veel mensen en dito scooters. Deze wijk is al meer dan 1.000 jaar oud en nog steeds vormt Old Quarter het hart van de stad. Hier vind je dan ook een scala aan hostels en guesthouses.

Must-do’s in Old Quarter

Behalve uren slenteren door de oude straatjes, kunnen ook de volgende activiteiten op je must do-list voor Old Quarter.

De ultieme ervaring is het bijwonen van een ‘water puppet show’. Net als in Thailand is dit een voorstelling met houten marionetten, maar in Hanoi gebeurt dat op water. De poppen zijn handgemaakt, het toneelstuk is een stukje cultuur, en de traditionele muziek moet je gehoord hebben.

Ook de Dong Xuan Market is echt de moeite waard. Deze markt wordt al meer dan 100 jaar gehouden en je kunt er de meest uiteenlopende dingen vinden. Van lokale Vietnamese specialiteiten tot souvenirs voor het thuisfront. Doen!

Sowieso is eten (en drinken in Old Quarter een must. Doe eens gek en koop iets bij een verkoper op straat. Wel afdingen! Of plof neer op een typisch Vietnamees plastic stoeltje voor een pho en een Bia Hoi.

An ngon!

Top reizen naar Hanoi

Reisorganisaties met reizen naar Hanoi

Meer blogs over Hanoi

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5