Home
Blog
Bestemmingen
Engeland's mooiste kust: Jurassic Coast

Engeland's mooiste kust: Jurassic Coast

op 20 november 2014
1 minuut leestijd
Engeland's mooiste kust: Jurassic Coast

Dit moet toch wel Engeland's mooiste stukje kust zijn, de Jurassic Coast. Dit deel van de zuidkust van Engeland strekt zich uit langs het Kanaal en heeft een total lengte van zo'n 150 kilometer.

De Jurassic Coast loopt van Orcombe Point in de buurt van Exmouth in het oosten van Devon tot Old Harry Rocks bij Swanage in het oosten van Dorset. Langs de glooiende paden en zandstranden vind je er kliffen die gevormd zijn door sedimentaire gesteentelagen uit de Trias, Jura en Krijt-periodes. Samen leggen ze zo'n 185 miljoen jaar oude aarde bloot.

Ook zijn er tal van versteende voetafdrukken van dinosaurussen, prehistorische wezens en fossiele bos overblijfselen te vinden. Vanwege de unieke geologie en landvorm was deze kust in 2001 het tweede natuurwonder in het Verenigd Koninkrijk dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst werd geplaatst.

De Jurassic Coast is een populaire toeristische bestemming, met grote stranden bij West Bay en Weymouth. In Weymouth, Charmouth en West Lulworth vind je bezoekerscentra met informatie over het gebied. Andere kustplaatsen die populair zijn onder toeristen zijn Abbotsbury, Bridport, Budleigh Salterton, Lyme Regis, Exmouth, Seaton, Sidmouth en Swanage.

Als je wilt kun je aan de Jurassic Coast gaan graven naar fossielen, maar wij zouden al genoeg hebben aan het genieten van de zon en de schitterende kliffen.

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8