Home
Blog
Algemeen
Nieuw bezoekerscentrum voor het Britse Stonehenge

Nieuw bezoekerscentrum voor het Britse Stonehenge

op 23 december 2013
1 minuut leestijd
Nieuw bezoekerscentrum voor het Britse Stonehenge

De mysterieuze cirkel van staande stenen, Stonehenge, behoort tot één van de meest iconische oude monumenten in Europa. Afgelopen zaterdag werd er een nieuw bezoekerscentrum geopend.

De mysterieuze cirkel van staande stenen, Stonehenge, behoort tot één van de meest iconische oude monumenten in Europa. Het bouwwerk ligt dicht bij de plaats Amesbury in de Engelse graafschap Wiltshire en ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury, in het zuidwesten van Engeland.

De recentste datering voor de bouw van Stonehenge is bepaald op 2300 voor Christus en in 1986 werd het toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dankzij decennia van besluiteloosheid bood het monument voor bezoekers tot op heden echter nooit meer dan alleen een parkeerplaats. Afgelopen zaterdag kwam daar echter verandering in, met de opening van een nieuw bezoekerscentrum.

Het nieuwe bezoekerscentrum ligt op 2,5 kilometer vanaf het megalithisch monument uit de Jonge Steentijd. Een pendeldienst zal bezoekers voortaan naar het bouwwerk brengen, omdat de oude toegangsweg en parkeerplaats inmiddels zijn bezaaid met gras. Het nieuwe centrum biedt naast een museum ruimte voor tentoonstellingen, een hip cafe en een souvenirwinkel. Vanaf Stonehenge is het centrum niet te zien, omdat het zo is ontworpen, dat het in harmonie is met het landschap. Het lichte dak wordt gestut door 211 slanke stalen palen, leunend als bomen. De kosten voor de bouw van dit project bedroegen 32 miljoen euro.

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8