Home
Blog
Bestemmingen
7 Natuurlijke Wonderen in Spanje

7 Natuurlijke Wonderen in Spanje

op 21 juli 2014
1 minuut leestijd
7 Natuurlijke Wonderen in Spanje

Afgelopen maand werden er in Spanje zeven natuurlijke wonderen in Spanje verkozen. Meer dan 82.000 mensen brachten hun stem uit, waarvan een top 7 werd samengesteld uit 20 bestemmingen.

Het valt te betwisten of een oude goudmijn telt als 'natuurlijk wonder', maar de zeven finalisten hieronder zorgen hoe dan ook voor fraaie alternatieve bezienswaardigheden in Spanje:

Gaztelugatxe

Gaztelugatxe is een klein rotsachtig eiland aan de Spaanse noordkust waarvan wordt gezegd dat het op een kasteel lijkt. Dat zou kunnen verklaren waarom het door de eeuwen heen talrijke aanvallen heeft doorstaan. Het eiland is verbonden met het vaste land door een dijk en het hoogtepunt is een kapel die gebouwd werd in de 11e eeuw ter ere van St. John.

Somiedo Natural Park

Het Somiedo Natural Park is aangewezen als een UNESCO biosfeerreservaat om zijn gevarieerde bossen en wilde dieren en bestaat uit vier valleien in het noorden van Spanje's Cantabrische gebergte. Het park is een toevluchtsoord voor wilde dieren als bruine beren, wolven, beren en steenarenden.

Cabo de Gata-Nijar Natural Park

Het Cabo de Gata-Nijar Natural Park is een ander UNESCO biosfeerreservaat in Spanje, en het grootste beschermde kustgebied in de zuidelijke regio Andalusië. Het staat bekend om zijn gevarieerde landschap dat wetlands, spectaculaire vulkanische kliffen, witte stranden en een zoutwater lagune omvat.

Las Médulas

Las Médulas is een oude goudmijn die dateert uit de 1e eeuw, en wordt beschouwd als een geweldig voorbeeld van de Romeinse techniek. Om die reden staat het ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het werd gebouwd nadat de Romeinen het Iberische schiereiland veroverden en de mijnen kenden een slim systeem van kanalen om het water te kanaliseren, dat werd gebruikt om de rotsen af te breken en weg te spoelen.

Lagunas de Ruidera Natural Park

Het Lagunas de Ruidera Natural Park heeft een oppervlakte van 4.000 hectare en bestaat uit een groep van 15 beschermde meren die met elkaar verbonden zijn. Het is de thuisbasis van vele soorten watervogels en vissen. De Montesinos grot, die een vermelding krijgt in "Don Quichot", ligt ook in het park.

Fuente De

Fuente De is een spectaculaire kloof in het Picos de Europa gebergte en is bereikbaar met een kabelbaan. Het geweldige uitzicht hier zorgt ervoor dat de wachtrijen in het hoogseizoen lang kunnen worden.

As Catedrais

As Catedrais wordt 'Strand van de Kathedralen' genoemd vanwege de bijzondere rotsformaties die doen denken aan gewelven en bogen. As Catedrais wordt door velen beschouwd als een van de mooiste stranden in Europa.

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8