Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste onbekende natuurparken van Nederland

De 5 mooiste onbekende natuurparken van Nederland

De 5 mooiste onbekende natuurparken van Nederland

Bekende natuurgebieden als de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Wadden kennen we allemaal wel. Maar heb jij ooit van deze Nederlandse natuurparken gehoord?

Denk jij dat je heel Nederland wel gezien hebt? Of dat ons land geen verborgen parels kent? Think twice! Zeker in het zuiden van Nederland is nog een hoop ‘onbekend terrein’ te ontdekken. Zet deze vijf relatief onbekende natuurparken van Nederland maar op je to-do-list. 

1. Nationaal Park De Meinweg

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het zuiden van het land, ten oosten van Roermond, ligt het onbekende natuurpark De Meinweg. Start je trip bij bezoekerscentrum De Boshut, dat geheel in stijl gebouwd is. Je kan hier het hele jaar door terecht voor tentoonstellingen en informatie. Handig om een mooie wandelroute uit te kiezen voor een middagje Meinweg. Op een warme dag kan je je zwemkleding meenemen voor een duik in een van de vennen. Verder is het bos dat de klok slaat hier. 

2. Nationaal Park De Maasduinen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nationaal Park De Maasduinen is een bos- en heidegebied in Limburg. Het natuurgebied is gelegen op een langgerekte zandrug tussen rivier de Maas en de Duitse grens. Hier waan je je bijna in het buitenland! Je komt in de Maasduinen volop wildlife tegen: van runderen, schapen en geiten tot meer zeldzame nachtzwaluwen, vlinders en zelfs bevers. In het voorjaar en najaar trekken er kraanvogels over de Maasduinen, letterlijk het handelsmerk van dit gebied. 

3. Nationaal Park Nieuw Land

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Nieuw Land zegt je misschien helemaal niets. Niet gek, want dit nationaal park is pas opgericht in 2018. Het gebied omvat onder andere de Oostvaardersplassen, de nieuwe Marker Wadden, de Lepelaarplassen, Trintelzand en een deel van het Markermeer. Driekwart van Nieuw Land bestaat uit water! Wil je de ultieme schoonheid van dit park ervaren? Dan ontdek je Nieuw Land dus vanaf het water. Een kanotocht is een aanrader hier! 

4. Nationaal Park De Groote Peel

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze zuidelijke parel bevindt zich op de grens van Noord-Brabant en Limburg en is een van meest vogelrijke gebieden van West-Europa. In het najaar kan je hier zelfs kraanvogels spotten. Wandelliefhebbers kunnen in De Groote Peel ook hun hart ophalen. Er zijn drie officiële wandelroutes in dit gebied. Wie van de gebaande paden afwijkt, moet uitkijken voor moeras, omdat een groot deel van De Groote Peel afgegraven gebied is.  

5. Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last but not least is Grenspark De Zoom - Kalmhoutse Heide. Een mond vol! Dit natuurgebied strekt zich uit van Noord-Brabant tot over de grens met België. Het Nederlandse deel is echter rustiger dan het Vlaamse. De natuur is uniek en veelzijdig door de overgang van het lage Zeeuwse land in de hogere zandgronden van Noord-Brabant. Bossen, heide, vennen en zandverstuivingen vullen het 60 vierkante kilometer grote natuurgebied. 

Meer zien? Bekijk de mooiste natuurgebieden van Nederland door Parkvakanties.

Top reizen naar Nederland

Reisorganisaties met reizen naar Nederland

Meer blogs over Nederland

Beoordelingen van Nederland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
6.8
Cultuur
7.8
Stranden
n.v.t.
Steden
7.3
Eten & drinken
5.5
Activiteiten
6.5