Home
Blog
Bestemmingen
10x Mooiste natuurgebieden van België

10x Mooiste natuurgebieden van België

op 9 september 2020
3 minuten leestijd
10x Mooiste natuurgebieden van België

Ons buurland België heeft ook prachtige natuur. Ken jij deze tien mooie natuurgebieden al?

Er is meer dan de Ardennen! Al is dat natuurlijk al schitterend. België barst van de mooie natuur. Check deze tien natuurgebieden van onze Zuiderburen maar eens.

1. Nationaal Park Hoge Kempen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Officieel het enige nationaal park van Vlaanderen: Nationaal Park Hoge Kempen. Dit natuurgebied vlakbij onze provincie Limburg en wordt ook wel ‘Kempens Plateau’ genoemd. Het plateau werd ooit gevormd doordat keien en stenen tijdens de IJstijd vanuit de Ardennen via de Maas in dit gebied terecht kwamen. De hoogte van het park varieert tussen de 45 en 102 meter boven de zeespiegel. Met 200 kilometer aan wandelpaden is wandelen de meest populaire activiteit hier. Ook komen bezoekers graag naar De Hoge Kempen om te fietsen, mountainbiken en paardrijden.

2. Middelheimpark

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De longen van Antwerpen. Zo kan je het Middelheimpark wel noemen. Ten zuiden van Antwerpen tref je dit natuurgebied aan. Hoogtepunt zijn hier de meer dan 200 prachtige sculpturen. Het Middenheim Hoog is het grootste open stuk van het park. Hier vind je de meeste kunstwerken. Niet alleen sculpturen, maar ook de bekende, merkwaardige boot van Misconceivable. Meer moderne kunst vind je in het kleinere Middeheim Laag. Vanuit Antwerpen pak je eenvoudig de tram naar de beeldentuin. Het hele jaar geopend en gratis toegang!

3. Sonian Forest

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een citytrip Brussel combineer je met een bezoek aan het Sonian Forest, of op z’n Hollands het Zoniënwoud. Het woud is waarschijnlijk een overblijfsel van het oeroude en grotere Kolenwoud dat ooit een groot deel van Europa besloeg. Het Zoniënwoud bestaat voor een groot deel uit hoge beukenbossen. Het woud was lange tijd een exclusief jachtgebied voor de adel, maar tegenwoordig is ook het gewone volk welkom.

4. Ninglinspo 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Ninglinspo is een riviertje in de Ardennen en de gelijknamige wandeling is een echte aanrader. Het is klimmen en klauteren hier, want de Ninglinspo stroomt als enige rivier van België door de bergen. Belgische bergen welteverstaan, maar toch. Geniet van watervalletjes en avontuur door dit wilde stukje België. De wandeling is totaal zes kilometer en brengt je langs de mooiste plekjes van de Ardennen

5. Minnewater Lake

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het Minnewater Lake, oftewel Lake of Love - en de bijbehorende brug - is een bekende bezienswaardigheid bij Brugge. Ten zuiden van deze prachtiger stad vind je het gebied Minnewater. Het meer is het hoogtepunt, evenals de Lovers Bridge. Kus je je geliefde op de brug?  Dan betekent dit eeuwige liefde! Een heerlijk sereen plekje net buiten de drukte van de stad. In de zomer worden er ook festivals georganiseerd in dit park, waaronder het bekende Cactus muziekfestival in juli. 

6. Hallerbos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een ander bos ten zuiden van Brussel is het Hallerbos. Dit bos staan bekend om de wilde boshyacinten en wordt daarom ook wel Blue Forest genoemd. De bloemen geven het park namelijk een mooie blauwe kleur. De beste tijd om het Hallerbos te bezoeken is de lente, als alles in bloei staat. Tijdens zonsopgang schiet je hier de mooiste foto’s. Sprookjesachtig! 

7. Hoge Venen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Natuurgebied Hoge Venen ligt op de grens met Duitsland. Het park is onderdeel van het veel grotere natuurgebied Hoge Venen Eifel, dat zich over de grens uitstrekt. Het landschap leent zich uitstekend leent om per fiets te ontdekken, maar je kunt er ook prachtig wandelen, varen of een huifkartocht maken. In de winter kan je hier zelfs langlaufen, als het gesneeuwd heeft. Het gebied telt veel heide- en veenplanten. Voor het echte bosgevoel kan je dus beter een ander natuurgebied kiezen.

8. Parc de Furfooz

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het park van Furfooz ligt in de vallei van de Lesse, vlakbij het mooie plaatsje Dinant in de Belgische Ardennen. Dit rotsachtige, kleine natuurgebied laat zich het beste ontdekken met een wandeling. Omdat er eeuwenlang mensen in de grotten in dit gebied leefden, zijn hier en daar nog wat archeologische vondsten te bewonderen. Het oude fort en het gerestaureerde badhuis zijn zeker een bezoekje waard. 

9. Domaine de Berinzenne

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Eveneens in de Ardennen ligt Domaine de Berinzenne, vlakbij het plaatsje Spa. Spa is bekend van het gelijknamige mineraal water. Tijd dus om de plek te ontdekken waar dit lekkere water vandaan komt! Dat moet wel een mooi plekje zijn. Maak een wandeling langs de Venen van Malchamps en in het bos van Spa om twee verschillende landschappen te bewonderen. De rode en blauwe wandeling zijn respectievelijk 4 en 9 kilometerland. Middenin het heidegebied staat een uitkijktoren, die je bij goed weer een uitzicht tot wel 40 kilometer biedt.

10. Bourgoyen-Ossemeersen Nature Reserve

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In dit natuurgebied nabij Gent spot je de mooiste vogels. Veel Gentenaars komen hier voor een wandeling of rondje joggen. Door dit natte grasland lopen drie wandelpaden, waarvan de langste 5,5 kilometer telt. Onderweg kom je verschillende bezienswaardigheden tegen, waaronder kraters veroorzaakt door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, evenals vogelkijkhutten. Sla ook de historische nederzetting ‘hoeve Valkenhuis’ niet over. 

Top reizen naar België

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar België

Meer blogs over België

Beoordelingen van België

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.7
Cultuur
7.3
Stranden
6.3
Steden
7.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
7.5