Home
Blog
Bestemmingen
Zó mooi zijn de Ardennen in België

Zó mooi zijn de Ardennen in België

op 18 december 2019
1 minuut leestijd
Zó mooi zijn de Ardennen in België

Jungletaferelen en ridderlijke nederzettingen vind je dichter bij huis dan je denkt. Amazone eat your heart out, want de Belgische Ardennen is de place to be!

Trek je stevige stappers aan en ga op expeditie naar de Belgische Ardennen. De mooiste grotten, authentieke forten, kletterende watervallen en pittoreske dorpen liggen daar letterlijk aan je voeten. Kijk dit filmpje maar even!

Avontuur en rust in de natuur

Groen, groener, groenst is het devies. Natuurliefhebbers, sportievelingen en thrill seekers van alle niveaus halen hun hart op. Zo zijn er wandel-, kano- en fietsmogelijkheden in overvloed. Maar ook voor ultieme sereniteit zit je gebakken in de Ardennen. Schroom daarbij niet om van het zogenoemde gebaande pad af te gaan. Juist daarbuiten vertoef je het dichtst bij moedernatuur. Struin van een van de uitgestrekte grasvelden naar een grotesk bos, kom nader tot elkaar rondom een kampvuur en geniet van magistrale vergezichten. 

Belgische beestenboel én bier!

Naast geweldig natuurschoon worden de Belgische Ardennen ook geroemd om zijn burchten en hoven. Niets is heerlijker en rustgevender dan na een avontuurlijke tocht door de veelzijdige omgeving nog een blik te werpen in een ludieke kasteeltuin. Laat je daar tevens verrassen door de diverse vogelsoorten die je tegemoet vliegen. Na alle flora- en faunapracht mag ook een Belgisch speciaalbiertje niet ontbreken. Boek een rondleiding bij een brouwerij en proost na afloop op het goede leven. Op alle fronten gaat er een wereld voor je open. En dat super dichtbij huis! TIP: overnachten kan in een hotel, maar verblijven in één van de mooie vakantieparken in de Ardennen is nóg fijner. Heerlijk je eigen bungalow midden in de natuur!

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst


Top reizen naar België

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar België

Meer blogs over België

Beoordelingen van België

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.7
Cultuur
7.3
Stranden
6.3
Steden
7.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
7.5