Home
Blog
Bestemmingen
De 7 mooiste stranden van Kroatië

De 7 mooiste stranden van Kroatië

op 24 augustus 2016
2 minuten leestijd
De 7 mooiste stranden van Kroatië

Kroatië staat nog niet bij iedereen op de radar. Zonde! Want heb je deze stranden al gezien? De Kroatische stranden compenseren het gebrek aan zand met schitterend water, prachtige kliffen en groene heuvels. 

Ten oosten van Italië (hallo Adriatische zee!) ligt het prachtige Kroatië. En hoewel Kroatië een rotsachtige kust heeft, zijn er beeldschone stranden te vinden. Het water niet normaal helder en er zijn zowel stranden waar je de enige bent als stranden met supergezellige boulevards. Schrijf deze zeven stranden maar op je to-do-list! Oh en óók fijn: er zijn voldoende leuke vakantieparken langs de Kroatische kust!

1. Zlatni Rat

Zlatni Rat
Zlatni Rat

Dit bijzondere strand bij de plaats Bol loopt 500 meter de zee in, als een landtong die zich heeft uitgerold vanaf het stadje. De meeste mensen komen hier om te zonnebaden of te windsurfen. Ondertussen kun je genieten van de groene natuur en rotsachtige kliffen die om het strand heen liggen. Een enorm populaire spot in het zomerseizoen!

2. Pakleni Islands

Pakleni
Pakleni

Vanuit de stad Hvar is het nog een klein stukje verder tot de bountyeilanden Pakleni. Deze eilandengroep van 21 eilanden heeft ongelofelijk helder water, verborgen strandjes en verlaten meertjes. Verblijf op één van de eilanden in een luxe bungalow en neem een watertaxi om de rest van de Pakleni Island te zien!

3. Lokrum Island

Lokrum Island
Lokrum Island

Eén van Kroatië’s mooiste strandjes ligt op slechts tien minuten varen van Durbovnik. Lokrum Island is een schitterend, groen eiland en het ideale uitstapje vanuit de drukke hoodstad. Je kunt er uitstekend zwemmen, ruïnes bekijken en wandelen door de botanische tuin. Helaas kun je niet overnachten op het eiland, dus check vooral even hoe laat de laatste boot gaat!

4. Brela

Brela
Brela

Het ietwat chique plaatsje Brela heeft eveneens een heerlijk strand. Maar liefst zes kilometer lang is het kronkelende strand aan de Dalmatische kust, dat wederom helder water én groene bossen in de aanbieding heeft. De sunsets zijn hier uitstekend! De bars en café’s maken het plaatje compleet. Tip: ga voor het allermooiste plekje naar Dugi Rat, 300 meter ten zuiden van Brela.

5. Lopar

Lopar
Lopar

Kustplaats Lopar is er eentje om te onthouden. Dit strand is rustig. Alleen in het hoogseizoen wordt het hier drukker met Oost-Europese families. De zee is ondiep, wat ideaal is voor kinderen. Paradise Beach is één van de populairste stranden van Lopar, maar ook de andere twintig stranden van het schiereilanden zijn niet onverdienstelijk.

6. Bačvice

Bacvice Kroatië
Bacvice Kroatië

De heerlijke beachvibe hier maakt badplaats Split in de zomer zo aantekkelijk! Met als hoogtepunt zonder twijfel Bačvice, ooit bekroond met een ‘Blue Flag eco label’. Neem een duikje in het zalige water, drink een drankje bij één van de gezellige bars of ga clubben tussen de jeugd. Bačvice is de place to be!

7. Susak

Susak
Susak

Vraag je om een onbewoond eiland, dan geeft Kroatië je Susak! Susak is een klein zandeilandje en ligt slechts op een ferrytochtje afstand van Mali Lošinj, een ander, groter eiland. Maar juist dat maakt dat Susak natuurlijk zo rustig is. Strand Spiaza is hemels en kijkt uit over een ondiepe baai. Helaas kun je hierdoor wel minder snel zwemmen. Wil je nog minder mensen? Klim dan de rotsen over naar Bok Bay, richting het oosten.

Top reizen naar Kroatië

Reisorganisaties met reizen naar Kroatië

Meer blogs over Kroatië

Beoordelingen van Kroatië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
7.7
Stranden
7.4
Steden
7.7
Eten & drinken
7.7
Activiteiten
7.9