Montenegro

Het schiereiland Sveti Stefan voor de kust van Montenegro

Rondreis Montenegro

Onontdekt land met ruige bergen en verleidelijke stranden

Reizen in ongerept Montenegro is een bijzonder avontuur! Cultuur, natuurlijke schoonheid en fijne zandstranden aan de Adriatische Zee zijn hier voorhanden. Maar ook sfeervolle steden, de indrukwekkende bergen van de Balkan en een vriendelijke lokale bevolking zul je hier aantreffen.

Het nog jonge Montenegro (pas in 2006 werd het land onafhankelijk) is een prima bestemming voor je volgende rondreis! De schitterende kustlijn bijvoorbeeld heeft voor ieder wat wils: traditionele vissersdorpjes, maar ook moderne badplaatsen met uitstekende watersportmogelijkheden. Vooral Kotor is een fraai stadje, waarop je vanaf de slingerende weg boven de stad een schitterend uitzicht hebt. Maar ook landinwaarts valt er voldoende te beleven tijdens het rondreizen in Montenegro!

Als je niet precies weet wat de moeite waard is en wat niet, kun je een individuele rondreis of groepsrondreis boeken. Zorg er in ieder geval voor dat je een tochtje door de mooie bergen maakt, die soms plotseling worden onderbroken door een spiegelglad meer waar je heerlijk kunt picknicken! In het Durmitor Nationaal Park kun je ’s zomers hiken ’s winters skiën.

Vlag:
Hoofdstad:
Podgorica
Inwoners:
620.173
Oppervlakte:
14.026 km2
Beste reistijd:
mei t/m oktober
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:55 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Strand
8/10
Steden
8/10
Eten
7/10
Actief
9/10

Video's van Montenegro

Reisorganisaties met reizen naar Montenegro

Reizen naar Montenegro