Montenegro

Het schiereiland Sveti Stefan voor de kust van Montenegro

Rondreis Montenegro

Onontdekt land met ruige bergen en verleidelijke stranden

Reizen in ongerept Montenegro is een bijzonder avontuur! Cultuur, natuurlijke schoonheid en fijne zandstranden aan de Adriatische Zee zijn hier voorhanden. Maar ook sfeervolle steden, de indrukwekkende bergen van de Balkan en een vriendelijke lokale bevolking zul je hier aantreffen.

Het nog jonge Montenegro (pas in 2006 werd het land onafhankelijk) is een prima bestemming voor je volgende rondreis! De schitterende kustlijn bijvoorbeeld heeft voor ieder wat wils: traditionele vissersdorpjes, maar ook moderne badplaatsen met uitstekende watersportmogelijkheden. Vooral Kotor is een fraai stadje, waarop je vanaf de slingerende weg boven de stad een schitterend uitzicht hebt. Maar ook landinwaarts valt er voldoende te beleven tijdens het rondreizen in Montenegro!

Als je niet precies weet wat de moeite waard is en wat niet, kun je een individuele rondreis of groepsrondreis boeken. Zorg er in ieder geval voor dat je een tochtje door de mooie bergen maakt, die soms plotseling worden onderbroken door een spiegelglad meer waar je heerlijk kunt picknicken! In het Durmitor Nationaal Park kun je ’s zomers hiken ’s winters skiën.

Hoofdstad:
Podgorica
Inwoners:
678.000
Oppervlakte:
14.026 km2
Beste reistijd:
mei t/m oktober
Tijdsverschil:
geen
Vliegtijd:
3:55uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Strand
8/10
Steden
8/10
Eten
7/10
Actief
9/10

Video's van Montenegro

Reisorganisaties met reizen naar Montenegro

Reizen naar Montenegro

Groepsrondreis Balkan

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig Joegoslavië en vandaag de dag staan ze vooral bekend om hun historische steden, prachtige natuur, vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Graag nemen we je mee op avontuur door deze landen en leren je meer over de geschiedenis, maar ook het dagelijks leven dat de inwoners nu leiden. Ga mee op deze afwisselende en zeer boeiende reis door de Balkan en laat je verbazen!
Sawadee
vanaf
€ 1.399
Turkije

Turkije

Turkije is de schakel tussen Europa en het Midden-Oosten. Het eens zo grote en machtige land van de voormalige Ottomanen biedt een keur aan landschappen en een overweldigende mix van culturele invloeden en is daarom zeer de moeite waard. Denkt u bijvoorbeeld aan het wonderlijke Cappadocië en de kalkterrassen van Pamukkale. De anderhalve maand durende zwerftocht door dit immense land is een bijzondere ervaring!
ACSI Kampeerreizen
vanaf
€ 2.299
Montenegro rondreis op maat | Better Places

Montenegro rondreis op maat | Better Places

15 dagen
Ontwerp je eigen rondreis Montenegro rechtstreeks met Hayley, de reisexpert die er al jaren woont. Zij kent Montenegro door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Zij laat je graag kennismaken met de lokale bevolking en heeft ook veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 1.375