Home
Blog
Bestemmingen
Europa's best bewaarde geheim: Montenegro

Europa's best bewaarde geheim: Montenegro

op 9 oktober 2013
1 minuut leestijd
Europa's best bewaarde geheim: Montenegro

Het is één van Europa's kleinste landen en best bewaarde geheimen: Montenegro, met zijn schitterende 295km lange kustlijn, diverse Nationale parken, schiereiland Kotor en feestbadplaats Budva.

Het is één van Europa's kleinste landen en best bewaarde geheimen: Montenegro. Het land ligt tussen de Dalmatische kust van Kroatië en Albanië en heeft een schitterende 295km lange kustlijn, met rustige vissersdorpjes, flitsende badplaatsen, fjorden en overblijfselen van grote Venetiaanse forten. Sinds 2006 is Montenegro onafhankelijk van het voormalige Servië en Montenegro en kent het Podgorica als hoofdstad.

Voor natuurliefhebbers heeft Montenegro veel te bieden. Zo zijn er diverse Nationale parken, bergen en rotsformaties en is er het Meer van Shkodër. Door de ligging aan de Adriatische Zee beschikt Montenegro ook over vele zandstranden, waar je je als watersportliefhebber niet snel zult vervelen.

Een ander onmiskenbaar hoogtepunt van Montenegro is de baai van het schiereiland Kotor: een natuurlijke haven, omringd door torenhoge zwarte bergen, die verklaren waar het land zijn naam aan dankt (Montenegro is Venetiaans voor 'zwarte berg'). De oude stad van Kotor wordt omringd door een vestingmuur en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Voor feestgangers is de stad Budva de 'place to be'. In deze oude nederzetting aan de Adriatische kust vinden in de zomer vele feesten en concerten plaats die bezoekers van allerlei nationaliteiten trekt. Na een destructieve aardbeving in 1979 duurde het acht jaar voordat deze oude stad volledig herbouwd was.

Verder zul je tijdens je rondreis door Montenegro vele kloosters en kerken tegenkomen en is een bezoek aan de heilige berg Lovćen de moeite waard.

Top reizen naar Montenegro

8-daagse rondreis de Balkan Beleving

8-daagse rondreis de Balkan Beleving

8 dagen
Groepsrondreis
Budapest, Belgrado, Sarajevo, Plitvice Lakes National Park, Dubrovnik, Kotor

Reisorganisaties met reizen naar Montenegro

Meer blogs over Montenegro

Beoordelingen van Montenegro

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.5
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8.5
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.5