Home
Blog
Bestemmingen
10 prachtige Europese bestemmingen waar je nog nooit van hebt gehoord

10 prachtige Europese bestemmingen waar je nog nooit van hebt gehoord

op 29 juni 2015
1 minuut leestijd
10 prachtige Europese bestemmingen waar je nog nooit van hebt gehoord

Je denkt misschien dat je alle mooie bestemmingen in Europa wel kent, maar zelfs voor de meest ervaren reizigers zijn er wel een aantal verscholen pareltjes in Europa. Bekijk 10 prachtige onbekende Europese bestemmingen!

1. Koprivshtitsa, Bulgarije

Deze historische stad in het centrum van Bulgarije is populair bij de Bulgaren zelf. Jonge stellen komen hier om te genieten van lokaal eten en een dosis schone lucht, in wat Lonely Planet een "gigantisch openluchtmuseum" noemt.

2. Gjirokastër, Albanië

Deze stad in het zuiden van Albanië heeft typische architectuur uit de Ottomaanse periode, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Ga hier naar toe voor de cultuur en het eten.

3. Sibiu, Roemenië

Deze voetgangers-vriendelijke stad is populair bij de Roemenen, en werd ooit benoemd tot Culturele Hoofdstad van Europa.

4. Nová Lesná, Slowakije

Deze stad in het noorden van Slowakije is onder Oost-Europeanen bekend vanwege de overvloed aan activiteiten in de buitenlucht. Denk aan wandelen en skiën.

5. Novi Sad, Servië

Ga hier in juli naar toe voor het grootste muziekfestival van Servië, het EXIT Festival (9-12 juli), of voor de budget-vriendelijke accommodaties, vriendelijke mensen en om te shoppen.

6. Klodzko, Polen

Klodzko wordt vaak aangeduid als "Klein Praag" en wordt geliefd vanwege de rijke geschiedenis en bezienswaardigheden.

7. Zarasai, Litouwen

Vlabij de grens met Letland ligt het schattige stadje Zarasai. Hier kun je genieten van veel natuur met meren die ideaal zijn om te varen en te vissen.

8. Reguengos de Monsaraz, Portugal

De Portugezen reizen massaal af naar deze rustige stad met geweldig eten en wijn. Ook vind je er kastelen en veel natuur.

9. Los Cancajos, Spanje

Dit toeristische resort op het Canarische eiland La Palma is ideaal voor reizigers die willen relaxen op het strand of willen gaan duiken.

10. Myrties, Griekenland

Je wilt naar Griekenland, maar van de gebaande paden af? Ga dan naar Myrties, een nederzetting op het Dodekanesos eiland Kalymnos. Hier vind je een relatief onontdekt en rustig strand, op een eiland dat bekend staat om zijn beroemde kliffen, en waar je ook geweldig kunt duiken.

Meer blogs