Home
Blog
Bestemmingen
De beste reistijd voor een reis naar IJsland

De beste reistijd voor een reis naar IJsland

op 11 december 2017
1 minuut leestijd
De beste reistijd voor een reis naar IJsland

Er zijn maar weinig landen waar je zoveel verschillende landschappen vindt als in IJsland. Niet voor niets dus dat IJsland steeds populairder wordt als vakantiebestemming. Maar wat is nou de beste reistijd?

IJsland ligt net onder de poolcirkel. Dat klinkt koud maar dat valt gelukkig best wel mee. En overigens is een beetje kou in IJsland zo slecht nog niet want het landschap ziet er ook met sneeuw supermooi uit. In IJsland zit je dus altijd goed, of toch niet?

Hoogseizoen

Van juni tot en met augustus is het hoogseizoen in IJsland. Het is de warmste periode maar ook zeker de drukste. Het hele eiland is goed bereikbaar want alle wegen zijn sneeuwvrij. De zon gaat bijna niet onder dus de dagen zijn lekker lang en het is ook de beste tijd om walvissen te spotten. Ga je in mei of september dan heb je wel goed weer maar niet de drukte.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Sneeuw

Wil je naar IJsland om juist de sneeuwlandschappen te zien, dan moet je natuurlijk niet in de zomer gaan. De beste maanden zijn dan februari, maart en april. Er ligt dan veel sneeuw maar het is over het algemeen mooi helder weer (met af en toe een lekkere sneeuwbui). De dagen zijn langer dan in de donkere winter en het is de ideale tijd voor mooie tochten door de sneeuw. Ook spot je in de winter het vaakst het noorderlicht!

Reykjavik

De hoofdstad Reykjavik is het hele jaar door leuk om te bezoeken. Maar wil je een beetje mooi weer, dan zijn de zomermaanden het meest geschikt. Al is het gezellige wintersfeertje eigenlijk ook erg leuk!

Relevante reisorganisaties

Gerelateerde blogs

Beoordelingen van IJsland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.2
Cultuur
7.5
Stranden
n.v.t.
Steden
7.3
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.7
8,2