Macedonië

Uitzicht over de kust van Macedonië

Rondreis Macedonië

Onontdekt groen landschap met bergen, meren, kerken en kloosters

Het bijzondere Macedonië biedt een verrassende mix van natuur, cultuur en ontspanning! Het imposante landschap bestaat uit bergen, heldere meren en fraaie bossen. Een boeiende historie, lieflijke dorpjes, kloosters en gastvrije mensen maken een reis aan Macedonië compleet!

Macedonië is nog aan het ontwaken uit de communistische nachtmerrie en dat zorgt voor interessante contrasten tijdens je rondreis. De hoofdstad Skopje heeft zich vol overgave op het kapitalisme gestort. Je vindt er dan ook luxe kledingwinkels en kekke loungebars, naast een aantal fraaie bezienswaardigheden. De rest van het rondreizen in Macedonië zul je je af en toe afvragen of het communisme wel echt verdwenen is.

Ohrid bijvoorbeeld ademt nog altijd de sfeer van vervlogen tijden. De stad zit tjokvol oude straatjes en soms half vervallen kerkjes waar je fraaie kunstwerken vindt. Als je meer wilt weten over de achtergronden boek je natuurlijk een individuele rondreis of groepsrondreis! Dan kom je misschien ook bij Golem Korab terecht, een bijna 3000 meter hoge berg waar het goed hiken is!

Hoofdstad:
Skopje
Inwoners:
2.045.262
Oppervlakte:
25.333 km2
Beste reistijd:
mei, juni en september
Tijdsverschil:
Geen tijdsverschil
Vliegtijd:
3:15uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
7/10
Strand
6/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Macedonië

Reisorganisaties met reizen naar Macedonië

Reizen naar Macedonië

Macedonië rondreis op maat | Better Places

Macedonië rondreis op maat | Better Places

9 dagen
Ontwerp je privé rondreis Noord-Macedonië samen met Ema, de reisexpert die er woont. Zo wordt je reis super origineel! Ema kent Noord-Macedonië door en door en kan je dus perfect adviseren over bijzondere plekjes en authentieke accommodaties. Zij laat je ook graag kennis maken met de lokale bevolking em heeft veel ervaring in het samenstellen van familiereizen. ANVR/SGR
Better Places
vanaf
€ 632
Rondreis Albanië & Noord-Macedonië, 15 dagen

Rondreis Albanië & Noord-Macedonië, 15 dagen

Complete rondreis door weinig bereisd gebied Bezoek o.a. Tirana, Gijrokastra, en Berat Ervaar het schitterende meer van Ohrid Excursies naar o.a. het Blue Eye nationaal park, Butrinti en Voskopoja inbegrepen
Djoser
vanaf
€ 1.495
Turkije

Turkije

Turkije is de schakel tussen Europa en het Midden-Oosten. Het eens zo grote en machtige land van de voormalige Ottomanen biedt een keur aan landschappen en een overweldigende mix van culturele invloeden en is daarom zeer de moeite waard. Denkt u bijvoorbeeld aan het wonderlijke Cappadocië en de kalkterrassen van Pamukkale. De anderhalve maand durende zwerftocht door dit immense land is een bijzondere ervaring!
ACSI Kampeerreizen
vanaf
€ 2.299
Groepsreis Noord-Macedonië; Verleidelijk Noord-Macedonië

Groepsreis Noord-Macedonië; Verleidelijk Noord-Macedonië

8 dagen
Ontdek het prachtige Noord-Macedonië, het hart van de Balkan. Dit land is omringd door bergen, meren en rivieren. Leer de rijke geschiedenis kennen terwijl je de architectuur van de Ottomanen bekijkt. Verken verborgen hoeken, lokale schatten, ontmoet de lokale bevolking terwijl je hun bezoekt en geniet van de beste zelfgemaakte specialiteiten.
Shoestring
vanaf
€ 1.099
Rondreis VOORMALIG JOEGOSLAVIË - 24 dagen; De ziel van de Balkan

Rondreis VOORMALIG JOEGOSLAVIË - 24 dagen; De ziel van de Balkan

Met de val van het communisme werd in 1989 ook het einde van Socialistische Federale Republiek Joegoslavië ingeluid. Tijdens deze reis bezoek je de huidige zeven republieken die ooit samen een land vormden. Er is aandacht voor de verschillende beschavingen die ooit over dit deel van de Balkan heersten, het meer recente communistische verleden, de indrukwekkende natuur, maar ook de Balkan Oorlog. Je reist vanuit de Sloveense Alpen via de Adriatische kust naar de jongste republiek van Europa, Kosovo en uiteindelijk naar het voormalig centrum van de macht in Joegoslavië, Belgrado. De landen van het voormalig Joegoslavië vormen samen het bewijs dat je niet ver hoeft te reizen om een grote verscheidenheid aan volkeren, geschiedenis en natuur te treffen
Koning Aap
vanaf
€ 3.095
Groepsreis Noord-Macedonië en Griekenland; Cultuur en strand in de Balkan

Groepsreis Noord-Macedonië en Griekenland; Cultuur en strand in de Balkan

Ontdek de verschillende kanten van de Balkan tijdens deze rondreis door Noord-Macedonië en Griekenland. Een combinatie van een complexe maar indrukwekkende geschiedenis, gastvrije mensen, lekker eten, prachtige natuur en adembenemende stranden. Ontdek de culturele ontwikkeling vanuit de tempels uit de oude tijd, maar ook het verschil tussen het communistische tijdperk en het moderne leven vandaag der dag. Ontmoet de vriendelijke bevolking terwijl je wat van hun zelf gemaakte lekkernijen proeft onder het genot van een rakija én ontspan aan de Ionische zee.
Shoestring
vanaf
€ 1.499