Home
Blog
Bestemmingen
5 redenen voor een bezoek aan Macedonië

5 redenen voor een bezoek aan Macedonië

op 28 oktober 2013
2 minuten leestijd
5 redenen voor een bezoek aan Macedonië

De Republiek Macedonië is nog een vrij onbekende bestemming voor de meeste reizigers. Wij geven je 5 redenen voor een bezoek aan dit land in de Balkan.

De Republiek Macedonië is nog een vrij onbekende bestemming voor de meeste reizigers. Het land is gelegen in het midden van de Balkan in Zuidoost-Europa en is één van jongste Europese landen, nadat het zich onafhankelijk verklaarde van de voormalige Socialistische Federale Republiek Joegoslavië in 1991. Omdat er nog weinig bekend is over dit land en er slechts een paar reisgidsen over Macedonië geschreven zijn, geven we je 5 redenen voor een bezoek aan Macedonië.

Hoofdstad Skopje

Met zo'n 675.000 inwoners is hoofdstad Skopje de grootste stad van Macedonië. Neem een paar dagen de tijd om de historische bezienswaardigheden van deze moderne stad te bezoeken en te genieten van de divers etnische restaurants en het bruisende nachtleven. Plekken die je zeker zou moeten zien in Skopje zijn het Moeder Teresa museum en huis, de Stone Bridge in het centrum, het eerste station in de Balkan, Fort Kale gebouwd in de 6e eeuw na Christus, de St. Andreja -Matka en St. Spas kerken en de oude bazaar van Skopje, de tweede grootste bazaar buiten Istanbul.

Nationaal Park Mavrovo

Het Nationaal Park Mavrovo staat bekend zijn om beschermde bossen, goede picknickplaatsen, mooie vergezichten en bergherders. Je kunt hier het hele jaar door terecht om te gaan wandelen, fietsen, paardrijden, raften of te kamperen. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan flora en fauna en talrijke valleien, rivieren, ravijnen, watervallen, gletsjers en meren. Het park herbergt een zeldzame lynx en doorlopend onderzoek zorgt voor de bescherming van deze dieren.

Het pittoreske Ohrid

De meeste reizigers maken de fout om alleen in Skopje te stoppen tijdens hun rondreis door de Balkan. De schilderachtige stad Ohrid is echter ook de moeite meer dan waard met smalle straatjes, rode terracotta daken, open-air cafes en een kristalhelder meer met bergen op de achtergrond. Ohrid is een van de 28 steden die zowel op de Culturele als Natuurlijke Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

Krushevo's architectuuur

Krushevo is een bezoek waard vanwege de architectuur, politieke geschiedenis en wintersportmogelijkheden. Het is het hoogst geleden dorp in Macedonië, gelegen op 1350 meter boven zeeniveau. Tijdens de herbouw van de stad is er een interessante architectuur ontwikkeld. De huizen in oude stijl zijn vrijstaand en meestal symmetrisch, met een put in de benedenverdieping. Op de begane grond zijn blauw geschilderde decoraties te vinden en op de eerste verdieping een klein balkon met een driehoekig fronton.

Wijnproeven in de DemirKapija vallei

Een bezoek aan Macedonië zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan een of twee wijnmakerijen. Een goede plek om meer te weten te komen over de wijnproductie van Macedonië is bij de Popova Kula Winery, gelegen in de Povardarie regio in de DemirKapija vallei. Je kunt hier wandelen en fietsen in de omliggende valleien, een rondleiding nemen door de wijnmakerij en natuurlijk wijnproeven!

Reisorganisaties met reizen naar Macedonië

Meer blogs over Macedonië

Beoordelingen van Macedonië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
7.8
Stranden
5.8
Steden
7.2
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
7.9