Macedonië ervaringen

De Macedonië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Macedonië,

Er zijn 13 ervaringen met Macedonië geplaatst.

Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
7.8
Stranden
5.8
Steden
7.2
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
7.9

Beoordelingen van Macedonië

Wat vinden anderen van rondreizen in Macedonië?
7,4

Een mooie, perfect georganiseerde en rustige rondreis door Noord-Macedonie.

Macedonië
Individuele rondreis met Better Places
13-07-2023

14 dagen toeren door een klein land als Noord-Macedonië (ca de grootte van België) levert een mooie indruk op van het land. Vooral als je dat laat organiseren naar aanleiding van je eigen wensen door iemand die als inwoner het land goed kent.
We zijn in een aantal nationale parken geweest met bergen en zeer uitgestrekte bossen, hebben steden bezocht (die soms heel leuk en gezellig zijn, maar soms ook rommelig: er wordt veel gebouwd maar ook veel -voorlopig- niet afgemaakt, waarschijnlijk vanwege geldgebrek. Maar Ohrid is echt een aanrader: prachtige omgeving, een reusachtig meer, een gezellige stad en de tweede thuishaven van A. den Doolaard die er zijn roman "De bruiloft der zeven zigeuners" situeerde.)
Maar ook de kerken en moskeeën zijn de moeite van het bezoeken waard.

Paul van den Boogaart
Gereisd met partner
9,2

Geweldig en goedkoop

Macedonië
Familiereis met Corendon
30-03-2023

Mooie excursies gedaan , veel te bezichtigen in de directe omgeving van Ohrit. 1 dag naar pelikaan eiland, 1 dag naar Albanië, het meer is zo groot het is net of je aan de zee bent . Ik wil er zelf naar toe gaan met de auto en 1 maand appartement te huren en dan met de auto het land verkennen vriendelijke mensen goed en spotgoedkoop eten . Ga je met het vliegtuig naar Ohrit dan heb je maar transfer van 15minuten zeker ee aanrader

Wim & Josette Posterholt.
Gereisd met partner
9,3

Het meer van Ohrid: Een glanzende parel, verstopt tussen bergen pittoreske dorpen

Macedonië
Groepsrondreis met Stip Reizen
11-02-2017

Van het moderne Skopje naar pittoreske rustige dorpen en van prachtige bergen en een bosrijke omgeving naar het uitgestrekte meer van Ohrid. Macdonie is werkelijk waar een parel, dé parel van de Balkan.

Deze bestemming is meer dan een aanrader, het is een must see. Rustig, niet toeristisch, vriendelijke mensen die met passie in hun ogen je alles willen vertellen over hun land, heerlijk eten, spotgoedkoop en prachtig. Schoonheid hoeft niet duur te zijn en dat zie je in Macedonië.

Christine van Dijk
Gereisd met vrienden in August 2015
8,3

Goedkoop, gastvrij, nog niet veel ondekt door de toeristen en een prachtig landschap dat is Macedonië

Macedonië
Groepsrondreis met Corendon
10-02-2017

Wat een helderheid heeft het meer van Ohrid op de grens van Macedonië en Albanië,,het blijkt een van de helderste meren van de wereld te zijn.

Het Macedonisch museum in Skopje, indrukwekkend en zeker een aanrader!.

Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf Skopje richting Ohrid kom je bij de Matka kloof, een apart en nog vrij onbekend wandelgebied met overal hele kleine wandelpaadjes langs de kloof.

Wat was dit een geweldige ervaring, in een heel klein bootje zijn we afgevaren naar het pelikaaneiland ofwel Golem Grad in Macedonië.
's Werelds grootste populatie kroeskoppelikanen bevindt zich nu in het Mikri Prespa-meer tegen de grens aan van Griekenland dat ook doorloopt naar Albanië.

Marjo Steffen
Gereisd met partner in June 2014
4,0

Weekje Macedonië

Macedonië
10-01-2017

We gingen een weekje naar Macedonië en verbleven in een hotel bij het meer van Ohrid. Vanuit daar gingen we dagjes weg naan o.a. de hoofdstad Skopje. Het meer van Ohrid is prachtig. Macedonië is zeer geschikt voor wandelaars maar wat minder voot jongeren. Wel spotgoedkoop

Ingeborg
Gereisd met vrienden in August 2016
8,7

Prachtig goedkoop land

Macedonië
Familiereis met D-reizen
10-01-2016

Ideale mix van activiteiten, smorgens lekker zwemmen in het meer van ohrid, daarna prachtige wandelingen gemaakt of mee met 1 van de excursies door dimitrieur, een Nederlandse Macedoniër.

Jelle Touwen
Gereisd met partner in August 2014
8,3

Verrassend Macedonië

Macedonië
09-01-2016

Tips; excursies naar mavrovo en ogen van pelister. Stadswandeling door ohrid is ook erg leuk. Macedonië is een prachtig land

Heinen
Gereisd met partner in May 2021
6,0

Super vakantie gehad!

Macedonië
Familiereis met TUI
08-01-2016

We wilde een keer wat anders, zo kwamen we bij Macedonië terecht. De mensen zijn heel vriendelijk! hotel Granit is een echte aanrader. (zelfs een plaatselijke bruiloft mee mogen maken) De steden zijn mooi en allemaal goed te bereiken. Tui biedt hele goede excursies aan, voor ieder wat wils.
Er is geen zee is Macedonië. Wel een prachtig meer waar je de hele dag met je luchtbedje op kan dobberen.. zo kan je ook ren waterscooter huren en genieten op het meer.

Macedonië is een echte aanrader!

Suzette
Gereisd met partner in July 2014
8,7

Een super mooi land met veel mooie natuur en vriendelijke inwoners!

Macedonië
30-09-2015

Heel erg mooi en een super cultuur wij hebben ons elke dag vermaakt en veel gezien en meegemaakt wij zouden zonder twijfel weer terug gaan!

Vurgil Barends
Gereisd met partner in May 2021
7,7

Macedonie, nog zo puur.

Macedonië
30-09-2015

Dobberen in meer van Ohrid, Pelican Island, proef cultuur en ga uit eten.
Stap op de fiets
Bezoek de hoofdstad Skopje.

Do
Gereisd met vrienden in May 2021
9,2

Tweede huis

Macedonië
30-09-2015

Mijn vader heeft vorig jaar hier een tweede huis gekocht in de plaats Ohrid. Aan het oudste meer ter wereld dat staat op de wereld erfgoed lijst. Daar omheen bevindt zich een schitterend beschermd natuurgebied. Het leven is goedkoop, de mensen super aardig en met 3uurtjes rijden ben je in Griekenland. Absoluut een aanrader.

Vera van Dieën
Gereisd met partner in May 2021
4,7

Vakantieland in opkomst

Macedonië
30-09-2015

We zijn een weekje daar geweest. De mensen daar spreken weinig Engels en schotelen alleen pizza's, patat en pasta voor. Echt authentiek Macedonië niet kunnen ontdekken. Maar om te luieren in de zon (al dan niet met kinderen) is het zeer geschikt.

Renee Krommedijk
Gereisd met partner in May 2021
7,7

Het onverwachte Macedonïe

Macedonië
30-09-2015

Ik ben een week naar de badplaats Struga geweest en heb Sveti Naum, Ohrid en Skopje bezocht. Er is nog niet veel bekend over Macedonië, daarom was ik aangenaam verrast. Struga is de leukste badplaats: het '' Bloemendaal'' van Macedonïe, met hippe strandtentjes en een leuk centrum. Op het strand kijk je uit op een prachtig berglandschap. Een boottocht in Sveti Naum met bronnen is erg leuk. Tip: pin niet teveel want je geld raakt niet op, zo goedkoop!

Paulien Polderman
Gereisd met partner in May 2021

Heb jij een rondreis gemaakt in Macedonië?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.