Home
Blog
Bestemmingen
Dit zijn de 7 mooiste stranden van Kreta

Dit zijn de 7 mooiste stranden van Kreta

2 minuten leestijd
Dit zijn de 7 mooiste stranden van Kreta

Kreta is hot op alle fronten. Dit zijn in ieder geval de zeven allermooiste strandlocaties!

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en bij velen vooral bekend om zijn populaire vakantie- en feestbestemmingen Malia en Chersonissos. Maar er is zoveel meer! De natuur op het eiland is diverser dan je misschien verwacht, evenals het strandaanbod. Er zijn zoveel stranden dat we de uitdaging aangegaan zijn. Dit zijn zeven kustplekken die je sowieso een keer met eigen ogen wilt zien.

1. St. Paul Sandhills Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het strand van St. Paul Sandhills ligt in een fijn beschutte baai. De serene spot brengt je de meest fantastische blauwgroene wateren, waarbij je zo op de rotsachtige zeebodem kijkt. Bewonder de enorme zandheuvels of ga snorkelen, want ook dat kan je hier als de beste! 

2. Preveli Beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Preveli Beach grenst aan een palmbos. Als dat geen mooie plaatjes oplevert?! Tel daar eveneens de nodige kabbelende riviertjes en steile rotswanden bij op. Je begrijpt, dit strand is een paradijs van een andere orde. Je hebt een flinke route af te leggen om er te komen, maar dan heb je ook wat! Ontspan languit op het sprookjesachtige strand of draal samen rond in de rustieke omgeving. Vanaf de parkeerplaats heb je een gaaf panorama-zicht. 

3. Balos beach

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het noordwesten van het eiland vind je misschien wel het mooiste strand van heel Griekenland. Als we je vertellen dat het een Caribisch strand is, zou je het direct geloven, zo paradijselijk is het. De diversiteit aan kleuren in de lagune is prachtig. Ook de tal van traditionele huizen die je er vindt, zijn een lust voor het oog. 

4. Matala beach 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Matala beach staat bekend om zijn zandrotsen én zijn gezelligheid. De gaten in de rotsen, wat voorheen grotten waren, vormen een uniek aanblik vanaf het strand. Evenals de naar het westen openende smalle baai. Hierdoor aanschouw je elke avond een onvergetelijke zonsondergang. 

5. Elafonisi 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Aan de zuidwestkust ligt Elafonisi. Dit is zowel een klein eiland als een waanzinnig wit strand. Vanuit Chania rijd je er eenvoudig naartoe. Poedel door het ondiepe water, snorkel naar hartelust en zoek samen schelpen, die veelal roze van kleur zijn. Hierdoor oogt het strand ook ietwat roze. Erg rustgevend!

6. Kedrodasos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Iets ten oosten van Elafonisi ligt het strand van Kedrodasos. Door zijn afgelegen, rustige ligging komen vooral naturisten hier graag. Wanneer je ook graag naakt de zee in plonst, is dit dus jouw place to be. Op alle fronten is deze plek ongerept. Er zijn zelfs geen winkels of eetgelegenheden in de buurt. Neem dus vooral je eigen picknickmand mee wanneer je hier naartoe gaat.

7. Chrissi eiland 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Chrissi eiland is het zuidelijkste puntje van Europa. Vanuit de haven van Ierapetra vaar je in een uur naar de meest hagelwitte zandstranden die deze plek rijk is. Let wel, dat het supermooi is, is algemeen bekend. Een ware toeristische trekpleister dus.

Top reizen naar Kreta

Reisorganisaties met reizen naar Kreta

Meer blogs over Kreta

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1