Home
Blog
Bestemmingen
10x Plekken in Nederland die iedere wereldreiziger gezien moet hebben

10x Plekken in Nederland die iedere wereldreiziger gezien moet hebben

3 minuten leestijd
10x Plekken in Nederland die iedere wereldreiziger gezien moet hebben

Je bent bij ’s werelds grootste trekpleisters geweest, maar heb jij deze highlights in Nederland eigenlijk al eens gezien? Dit zijn de 10 mooiste plekken van Nederland!

Selfie met het Vrijheidsbeeld? Check! Met een lama bij Machu Picchu? Dubbel check! Voor bezienswaardigheden als de Taj Mahal, Angkor Wat en Borobodur draai jij je hand niet meer om. Tijd om dan nu je eigen land eens te gaan ontdekken. Ook Nederland telt genoeg must-sees! Déze 10 bezienswaardigheden van Nederland mag je niet missen!

1. Giethoorn

giethoorn nederland
giethoorn nederland

Mensen komen van ver om ons ‘Venetië van het Noorden’ te aanschouwen. Giethoorn is vooral geliefd onder Chinezen, die in groepen de grachten van dit dorp zonder straten verkennen per punter – een soort Giethoornse gondel. Klinkt toeristisch? Niet vergeleken Italië’s Venetië! Gaan dus nu het nog semi-onbekend en prachtig is. Je ontdekt deze wereldplek in eigen land het beste net buiten het zomerseizoen.

2. De Waddeneilanden

waddeneilanden
waddeneilanden

Jawel, er bestaan nog steeds Nederlanders die nog nooit op de Waddeneilanden geweest zijn. Een gemiste kans! Allemansvriend Texel is goed bereikbaar en laat dus geen excuus voor je over. Vlieland en Terschelling zijn ‘lastiger’ te bereiken, maar dan heb je wel wat. Naar easygoing Ameland vaar je vanaf Holwerd en de veerboot naar rustig Schiermonnikoog vertrekt vanuit Lauwersoog. Dankzij onze eigen eilanden hoef je dit jaar eens niet naar het buitenland.

3. Veluwe

veluwe national park
veluwe national park

Een groot aaneengesloten gebied van bossen en heide. What’s not to like? Lekker wandelen, fietsen en zelfs wildlife spotten doe je op de Veluwe. En daar hoef je heus geen drie kinderen voor mee te nemen. De Hoge Veluwe of Veluwezoom zijn ideale natuurparken voor een romantisch weekendje weg. Leuk te combineren ook met een stad als Arnhem of het chique Kröller-Müller museum.

4. Kinderdijk

kinderdijk
kinderdijk

Toeristen in Nederland willen graag molens zien omdat het ons land uniek maakt. Maar heb je ze zelf eigenlijk al eens goed bekeken? De molens bij de Zaanse Schans zijn een tikkeltje toeristisch. Kinderdijk daarentegen is nog een semi-relaxte spot waar je tijdens een mooie wandeling talloze molens kunt ontdekken. Tip: pak de waterbus naar Kinderdijk vanuit Rotterdam of Dordrecht.

5. Tulpenvelden

tullips fields
tullips fields

Een beetje wereldreiziger zet Nederland op zijn lijstje om de unieke tulpenvelden in bloei te zien, van maart tot en met mei. Ook op jouw bucketlist? De mooiste bloemen spot je rondom Lisse, in Zuid-Holland. Sla de Keukenhof over; als echte kenner weet je dat er genoeg velden ‘in het wild’ te ontdekken zijn. Rondtoeren doe je bij voorkeur per scooter of oldtimer. Dit klassieke uitje doe je immers in stijl!

6. Friese meren

friesland netherlands
friesland netherlands

Als het goed genoeg is voor Doutzen Kroes… moet ook jij er zeker eens heen! De blonde Friezin groeide op in Friesland en was menig weekend op het water te vinden. Lekker zeilen brengt je verder! Huur een klein zeilbootje of ga mee op een echte Skutsje om de prachtige meren van Friesland te ontdekken. Goed te combineren met een toffe Friese stad. Ook in de winter trouwens, wanneer je de schaatsen onder kan binden.

7. Edam

edam
edam

Veel Hollandser wordt het niet! In Edam spot je ouderwetse huisjes, grachten, bruggetjes én kaas. Druk is het er gek genoeg niet. Menig toerist gaat liever paling happen op de Dijk van Volendam. Blijf je iets langer in de bus zitten, dan kom je uit in pittoresk Edam. Zeker de moeite waard als je eens een echt Noord-Hollands stadje wilt ontdekken zonder hordes mensen.

8. Zeeland

zeeland nederland
zeeland nederland

Move over Nieuw-Zeeland! En welkom in Oud-Zeeland. Niet alleen vind je 'bij ons' de schoonste stranden van Nederland, ook spot je er de wereldberoemde Deltawerken. Dit indrukwekkende bouwwerk is neergezet om ons land te beschermen tegen overstormingen. Erg leerzaam en leuk om er eens een kijkje te nemen! Ga je een heel weekend? Dan behoort kitesurfen ook zeker tot je must-do’s. Overnachten doe je in één van de vele mooie Zeeuwse vakantieparken aan de kust!

9. Delft

delft netherlands
delft netherlands

Amsterdam wordt te druk voor veel toeristen en dus ook voor jou als toerist in eigen land. Die stad kennen we nu wel! Gelukkig is daar Delft, een soort klein Amsterdam waar je typisch Nederlandse taferelen ontdekt zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen. Delft is goed bereikbaar vanuit vrijwel alle grote steden in de Randstad, is klein genoeg om er in een dag doorheen te lopen en neemt je even mee terug in de tijd. Johannes Vermeer ging je voor!

10. Rotterdam

rotterdam netherlands
rotterdam netherlands

Last but not least is Rotterdam. Uiteraard had je al eens van deze stad gehoord, maar sinds Lonely Planet Roffa een paar jaar geleden op de bucketlist zette staat Rotterdam écht op de kaart. En terecht! Rotterdam heeft de enige échte skyline van Nederland, ademt internationale vibes in en rondom de Maas en heeft die ultieme combinatie van rauw en hip. Rotterdams is het coolste jongetje van de klas en er is van alles te beleven. Gaat heen!

Mooi lijstje? Of mis je nog iets? Bekijk ook eens de 50 mooiste plekken van Nederland op Parkvakanties met de nodige overeenkomsten.

Top reizen naar Nederland

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Pidurutalagala, Adam's Peak

Reisorganisaties met reizen naar Nederland

Meer blogs over Nederland

Beoordelingen van Nederland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.7
Cultuur
9
Stranden
n.v.t.
Steden
8
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3