Home
Blog
Algemeen
De 7 meest vergeten items op vakantie

De 7 meest vergeten items op vakantie

op 6 oktober 2016
2 minuten leestijd
De 7 meest vergeten items op vakantie

Vakantie betekent een hele hoop geregel. Je wilt niets vergeten. Maar toch is er altijd wel iets dat we vergeten in te pakken en komen we er pas achter op de plaats van bestemming.

Sommige dingen kan je makkelijk overal ter wereld aanschaffen, maar sommige dingen ook weer niet. We zetten de 10 meest vergeten items op een rij en geven gelijk wat tips.

1. Paspoort

Je zou toch denken dat je dit niet kunt vergeten, maar toch gebeurt het vaak. Zeker als mensen in Europa op vakantie gaan met de auto of trein. Maar als je met het vliegtuig gaat, heb je echt een probleem. In Nederland mag alleen de Koninklijke Marechaussee een noodpaspoort uitgeven. Hiervoor gelden wel strikte regels en is maar op een paar plekken in het land verkrijgbaar.

2. Opladers

Tegenwoordig zijn we zo ongeveer vergroeid met onze telefoon, dus als we geen lader mee hebben, zullen velen van ons na een paar dagen ontwenningsverschijnselen gaan krijgen. Ook praktisch gezien heel vervelend als je een verre reis aan het maken bent. Gelukkig kan je overal ter wereld, in ieder geval wel op ieder vliegveld, laders kopen. Koop anders een goedkopere universele lader in plaats van eentje van het merk van je telefoon. Scheelt toch weer geld.

3. Dataroaming

Ook wanneer je een smartphone niet gebruikt wordt er data opgehaald. Dit is bijvoorbeeld voor het ophalen van mailverkeer en synchroniseren van apps. Je hebt er zelf meestal geen  ergen in dat er data gebruikt wordt. In het buitenland maakt je telefoon contact met een ander netwerk waardoor de kosten hoog op kunnen lopen bij het (sluip)gebruik van internet. Zorg er daarom altijd voor  dat de dataroaming uitgeschakeld is. Je bent dan gewoon bereikbaar alleen kun je geen gebruik maken van mobiel internet, wel van een wifi-netwerk. 

4. Verloopstekkers

Iets waar je ook vaak niet aan denkt bij het inpakken van je koffer, is een verloopstekker. In Europa meestal niet nodig, maar in Noord-Amerika en grote delen van Azië wel! Toch wel een essentieel ding voor het opladen van je telefoon, laptop of camera. De meeste hotel in het buitenland hebben we wel beschikbaar voor je. Hebben ze het niet of verblijf je in een ander soort accommodatie, dan moet je toch op zoek naar een winkel waar ze het verkopen.

5. Pinnen buiten Europa

Wanneer je op vakantie gaat kun je meestal gewoon pinnen bij een buitenlandse bank. Maar vergis je er niet in dat dit buiten Europa niet kan. Bij de meeste banken moet je aangeven in welke periode je in het buitenland verblijft zodat je gewoon geld kunt opnemen. Hiermee proberen banken de veiligheid van betalingen te vergroten. Je kunt dit gemakkelijk online doen of via een de mobile app van jouw die je op je telefoon geïnstalleerd hebt.

6. Verzekeren buiten Europa

Heb je een doorlopende reisverzekering? Check dan de voorwaarden en dekkingen van je verzekering. Men vergeet bij het reizen buiten Europa vaak de dekking om te zetten naar werelddekking. Een standaard reisverzekering geeft dekking over je bagage, hulpverlening en autohulpverlening, maar bijv. niet over je geld en geneeskundige kosten. Ook de annuleringsverzekering maakt standaard geen deel uit van een reisverzekering. Lees goed wat wel en niet wordt gedekt en bedenk voor je op reis gaat of je hier voldoende aan hebt.

7. Reisgids

Toch jammer als je de reisgids vergeet van de plaats van je bestemming. Zeker als je een verre rondreis gaat maken, wil je de mooiste en meest bijzondere plekjes niet missen. Dus als je die dikke Lonely Planet vergeten bent, installeer dan een reisapp op je smartphone of tablet. Veel makkelijker ook nog eens dan een dikke reisgids.

Gelukkig is voor bijna alles wel een oplossing te verzinnen. Voor het een wat makkelijker als voor het andere. Een handige checklist gebruiken als je gaat inpakken kan een uitkomst bieden om ervoor te zorgen dat je voortaan niets meer vergeet!

Meer blogs