Home
Blog
Algemeen
Jij bent écht toe aan vakantie als...

Jij bent écht toe aan vakantie als...

op 22 augustus 2016
3 minuten leestijd
Jij bent écht toe aan vakantie als...

Kan jij deze tien vragen (bijna allemaal) met ‘ja’ beantwoorden? Dan weet je dat het hoogste tijd is voor je volgende trip!

Het liefst zouden we elke maand naar de andere kant van de wereld vertrekken, maar er moet natuurlijk ook af en toe gewerkt worden. En daarom breng jij het grootste deel van je leven door achter een computer op kantoor. Same shit, different day! Voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Zonde, want de wereld is groot en vakantiedagen bestaan niet voor niets. Houd deze symptomen dus goed in de gaten, zodat je op tijd pauze kunt nemen. Als deze tien dingen je bekend voorkomen, moet je misschien weer eens op reis…

1. Leef jij voor koffie?

Als ’s morgens je wekker gaat, schuifel je als een zombie naar het koffiezetapparaat. Alleen een caffeïneshot kan jou de energie geven om te gaan douchen en naar kantoor te gaan. Eenmaal achter je bureau is het al snel tijd voor een nieuw bakkie. En zo leef je koffiepauze naar koffiepauze tot de werkdag weer voorbij is.

2. Haat aan Facebook en Instagram?

Social media zijn niet voor jou. Waarom zou je al je vrienden willen zien genieten op het ene tropische eiland na de andere? Die kiekjes van mensen op schommels in zee ken je nu wel. En ook uitzichtspunten komen je keel uit. En nee, jaloezie is het écht niet!

3. Bestel je bovengemiddeld vaak Aziatisch eten?

Alleen al voor het eten zou jij zo weer in het vliegtuig willen stappen. Die heerlijke curries, dat zachte vlees, streetfood all over en uiteraard een goede pad thai op zijn tijd… Om het gat in je hart op te vullen ben je vaste klant bij de lokale Thai, toko of zelfs afhaalchinees. Met een beetje fantasie smaakt het net als in Azië.

Traveling Asia
Traveling Asia

4. Is jouw huid wit en jouw haar donker?

Je lichaam heeft betere tijden gekend, dat is zeker. Ooit was je goudbruin van kleur en was je haar ‘surfblond’. Zelfs zonder make-up zag je er vele malen beter uit dan nu. Als je na een nachtje slapen, een warme douche én een laagje mascara in de spiegel kijkt, zie je er nog steeds moe uit. Niet oké!

5. Hoeveel nachtjes nog tot…?

Tel jij af tot 17:00 uur, tot het weekend, of tot een andere hoogtepunt zoals dat weekendje Carnaval, Koningsdag of Bevrijdingspop? Poor you. Als je het van die momenten moet hebben in het leven, ben je overduidelijk aan vakantie toe. Of een andere baan, maar dat laten we aan jou over.

6. Overweeg jij steeds vaker te stoppen met werk of een sabbatical te nemen?

Gewoon doen, je leeft maar één keer! Of ga anders gewoon een paar weken op vakantie. Misschien ben je een beetje overwerkt en is het tijd de teugels even te laten vieren. Kan je daarna weer vol energie terug naar kantoor.

Office
Office

7. Lach jij minder dan drie keer per dag?

Oef, ik heb bijna met je te doen. Lachen is leuk, lachen is gezond en lachen is vooral noodzakelijk om het leven dragelijk te houden. Wanneer je geen energie meer hebt om je mondhoeken ook maar op te tillen, of je gevoel voor humor lijkt te zijn verdwenen, is het zeker zaak dit geluk terug te gaan vinden.

8. Draait jouw leven om werk?

Soms heb je het gevoel dat jouw leven uit werk bestaat. ’s Morgens is het haasten om naar kantoor te gaan, ’s avonds kom je kapot thuis en kun je met moeite een maaltijd op tafel zetten (punt 3). Na het eten bingewatch je nog een kwart serie om vervolgens je bed in te kruipen. Maar niet voordat je je wekker hebt gezet. In andere dingen heb je écht geen zin. Behalve vakantie.

9. Drink jij elke dag alcohol?

Naast koffie, afhaaleten en series nog zo’n manier om je hoofd boven water te houden: een lekker koud biertje of goed glas wijn na werktijd. Dat heb je écht nodig om te ontspannen en bovendien heb je het dubbel en dwars verdiend. En ja, ook al je alleen bent. Moet kunnen, of niet soms?

10. Ben je momenteel aan het werk?

Foei! Zit jij dit blogje te lezen onder werktijd? I rest my case..

bora bora
bora bora

Meer blogs