Home
Blog
Algemeen
Met deze gouden tip boek je jouw volgende vakantie goedkoper

Met deze gouden tip boek je jouw volgende vakantie goedkoper

op 19 mei 2022
2 minuten leestijd
Met deze gouden tip boek je jouw volgende vakantie goedkoper

Handige lifehack om je vakantie goedkoper te kunnen boeken? Dat lees je in dit artikel!

Je bent lekker op zoek naar jouw volgende vakantiebestemming. Ga je naar Italië, naar Noorwegen wordt het toch weer Frankrijk? Misschien ben je er nog niet helemaal uit. Wat je wel is opgevallen, zijn de alsmaar hoger lijkende prijzen. Wist je dat veel boekingssites verschillende prijzen laten zien afhankelijk van jouw locatie? De bedrijven achter deze sites zien op basis van jouw IP-adres dat je uit Nederland komt, een rijk land waarvan inwoners best wel wat geld voor een vakantie willen uitgeven. Vervolgens kiezen ze ervoor om een hogere prijs te laten zien aan iedereen die hun website vanuit Nederland bezoekt. Maar door op een slimme manier een VPN te gebruiken, kun je jouw vakanties alsnog voor een goedkopere prijs boeken.

Hoe werkt een VPN en kan ik dit makkelijk gebruiken?

De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network, oftewel Virtueel Persoonlijk Netwerk. Het is een online dienst die ervoor zorgt dat jouw verbinding met websites of apps volledig is afgeschermd van de buitenwereld. Je maakt verbinding met een soort proxyserver, die jouw verkeer vervolgens doorstuurt naar het internet. Je kunt het vergelijken met het rijden in een auto zonder nummerbord en met geblindeerde ramen. Niemand weet wie je bent of kan je later opzoeken op basis van informatie die je hebt achter gelaten.

Je anonimiteit en veiligheid is niet het enige voordeel wat het gebruik van een VPN met zich meebrengt. Alle goede VPN’s hebben veel verschillende servers over de hele wereld. Wanneer je via een VPN het internet opgaat, verhul je jouw ware locatie. De website waar jij op zit denkt dat je eigenlijk in een ander land bent. Hier kun je dus voordeel uit halen bij het boeken van jouw volgende vakantie. Afhankelijk van jouw locatie veranderen boekingssites de prijzen die ze tonen. Verander je deze naar België of Duitsland? Dan zal er niet veel veranderen. Maar zet je locatie eens naar een minder welvarend land in bijvoorbeeld Oost-Europa of in Azië of Afrika. Je zult zien dat de prijzen die men vraagt opeens een stuk lager liggen.

Is het gebruik van een VPN legaal?

Kort gezegd, ja! Het gebruik van een VPN is compleet legaal. Sterker nog, discrimineren is illegaal. Omdat de boekingssites niet te opzichtig kunnen zijn, discrimineren ze dus ook niet op basis van nationaliteit. Als je jouw persoonsgegevens invult en de prijs ligt opeens hoger nadat je invult dat je een Nederlander bent, dan hebben dit soort bedrijven binnen no time een rechtszaak aan hun broek. Daarom doen ze dit op deze slinkse manier en laten ze hogere prijzen zien op basis van jouw locatie.

Wil jij je VPN ook voor andere zaken gebruiken? Dan is het wel handig om te weten dat het gebruik van een VPN je niet overal tegen beschermd. Simpel gezegd, als jij met een VPN bent verbonden en je pleegt vervolgens een misdaad, dan is dit natuurlijk nog steeds illegaal. Een andere legale situatie waarin mensen vaak een VPN gebruiken is het omzeilen van geoblokkades, om zo hun favoriete series en films te kijken. Je volgt dan hetzelfde principe wat we gebruiken om je vakantie voor lagere prijzen te boeken. Je doet net alsof je in een ander land bent, en op basis daarvan krijg je op Netflix of Amazon Prime Video opeens hele andere films en series te zien.

Meer blogs