Home
Blog
Algemeen
12 redenen om nooit meer op reis te gaan

12 redenen om nooit meer op reis te gaan

op 26 februari 2018
3 minuten leestijd
12 redenen om nooit meer op reis te gaan

Op vakantie gaan of een mooie reis maken. Wie droomt er niet?! Maar het is ook duur, kost veel tijd en er is geen Nederlands eten. Eigenlijk kun je maar beter nooit meer op reis gaan en lekker thuis blijven...

Witte stranden, altijd mooi weer, nieuwe mensen ontmoeten, geen zorgen en doen waar je zin in hebt. Op reis is alles beter.  Of toch niet? Heb jij nog geen reis op de planning staan de komende tijd? Geen probleem, want eigenlijk zijn er genoeg redenen om nooit meer op reis te gaan!

1. Het kost ZO veel geld

Voordat je weer een vette reis kan maken moet er eerst hard gespaard worden. Veel werken en weinig uitgeven dus. Wat een ellende! Als je niet hoeft te sparen voor een reis, kun je die zuurverdiende centen gewoon lekker in Nederland uitgeven. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een goedkope bestemming, waar je minder budget nodig hebt.

airport vliegveld
airport vliegveld

2. Je eigen bed ligt veel lekkerder

Op reis is het altijd meer afwachten waar je slaapt. De ene keer misschien in een luxe hotel en de andere keer lekker local op de vloer in een hutje in de jungle. Er zijn muggen, het is heet of de airco staat juist te koud, de dekens stinken, de buren maken herrie… Je zal niet altijd even lekker slapen tijdens je reis. En dat terwijl je eigen bed thuis zo lekker ligt!

3. Overal zand

Mooi hoor die witte stranden die je tijdens je reis tegenkomt. Maar dat zand gaat overal zitten! Op je handdoek, in je zwemkleding en uiteindelijk zelfs in je bed en in je backpack. Irritant! Als je gewoon lekker thuis voor de verwarming blijft zitten in Nederland heb je hier tenminste geen last van...

4. Geen Hollandse pot

Tropische vruchten waar je nog nooit van hebt gehoord en eetbare insecten zijn natuurlijk hartstikke interessant om eens te proeven. Maar wat nou als je gewoon zin hebt in een boterham met hagelslag? Of Goudse kaas? Of een stamppot met rookworst? In de meeste landen hebben ze dat niet, of is het heel duur. Al smaakt de Hollandse pot natuurlijk wel weer extra lekker na een lange reis.

beach costa rica
beach costa rica

5. Slecht internet

In Nederland kan je altijd en overal online. Op je laptop naar tickets zoeken, terwijl Netflix aan staat en je op je mobiel met een vriendin zit te appen. Maar op reis is dat lang niet altijd het geval. Sterker nog, soms is er helemaal geen internet. Niet te doen dus dat reizen!

6. Je vrienden en familie klagen dat ze je nooit zien

‘Ben jij nog wel eens thuis?’ of ‘Ik zie je zo weinig!’. Voor familie en vrienden is het soms onbegrijpelijk dat jij zo van reizen houdt en ze klagen dat ze je te weinig zien. Dit is natuurlijk heel makkelijk op te lossen door gewoon nooit meer op reis te gaan. En elk weekend lekker bij de familie op de koffie te gaan…

7. Terug naar het kantoorleven

Op reis leef je het meest relaxte leven dat er is: niet werken en geen stress of zorgen. Maar terug in Nederland moet je weer aan de bak en zit je weer op kantoor. En dan voelt die kantoorbaan nog veel zwaarder dan voor vertrek! Beter ga je dus nooit meer op reis en raak je zo gewend aan je kantoorbaan dat de routine je niet meer opvalt.

shark great white
shark great white

8. Enge dieren

Niet durven douchen omdat er een dodelijke spin in de badkamer zit? Niet kunnen surfen omdat er een haai gesignaleerd is? Nee, dat wil je toch niet! Als je nooit meer op reis gaat zal je daar ook geen last van hebben. Want in Nederland hebben we tenminste geen dieren die je dood willen maken!

9. Mooi wit is niet lelijk

Op reis is het vaak mooi weer en voor je het weet heb je een gebruinde beachbody. Maar wat nou als je dat helemaal niet wilt? Want je witte lijf is toch ook hartstikke mooi? En daar hoef je niet voor op reis, die krijg je gewoon gratis bij een lang verblijf in Nederland. Het beste remedie tegen huidveroudering!

10. Vliegen en jetlags zijn irritant

Lang in een vliegtuig zitten is sowieso vervelend en jetlags zijn helemaal irritant. Je kan ‘s nachts niet slapen en vervolgens kun je overdag je ogen niet open houden. Waarom wilde je die verre reis ook alweer maken? Wat een ellende!

airport vliegveld
airport vliegveld

11. Oplichters

Op reis lijkt het alsof er overal mensen zitten die je proberen op te lichten. De groente op de markt is ineens vier keer zo duur omdat je duidelijk geen local bent, de taxi rijdt de lange route en bij je hotel geven ze je ‘per ongeluk’ te weinig wisselgeld terug. Thuis ben jij bekend met alle spelregels en laat je je niet oplichten.

12. Hitte

De kans is groot dat je als je op reis bent je in een warm land bent. Het is de hele dag bloedheet en je bent constant bezweet. Binnen staat juist de airco zo hard aan dat je met kippenvel in bed ligt en wakker wordt met een verkoudheid. In Nederland is het ‘gelukkig’ koud genoeg, dus hier heb je tenminste geen last van airconditioning! Ook is het hier nooit bloedheet. Hoera!

Meer blogs