Home
Blog
Algemeen
10x Écht goede 2017 voornemens voor reizigers

10x Écht goede 2017 voornemens voor reizigers

op 29 december 2016
4 minuten leestijd
10x Écht goede 2017 voornemens voor reizigers

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Nadat we die olliebollen en glazen champagne hebben verorberd, is het toch echt tijd om onze goede voornemens in kaart te brengen. Letterlijk, haha!

Hoe zit het met jouw goede voornemens als het op reizen aankomt? Wat ga jij dit jaar compleet anders doen en waar wil jij dit jaar de focus op leggen als het op reizen aankomt? Nog geen flauw idee? Wij geven je de beste tien voornemens om als reiziger een prachtige ervaring te beleven. Dat gunnen wij jou namelijk ook weer in 2017.

1. Ik overwin al mijn gekke angsten

Je wilt het waarschijnlijk niet toegeven, maar als reiziger laat jij je vaak door je eigen angsten tegenhouden. Zo droom jij er al jaren van om alleen op reis te gaan, maar ben je bang dat dit niet voor jou is weggelegd. Of misschien lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, maar houdt – weer – dat stomme stemmetje je tegen. Streef er dit jaar naar om je angsten te overwinnen en wat vaker te doen waar jij zin in hebt. Gewoon omdat het kan en omdat jij diep van binnen weet dat het jou veel gelukkiger gaat maken.

2. Ondanks mijn reis blijf ik gezond eten en genoeg sporten

Nieuw jaar en nieuwe kansen als het op gezond eten en sporten aankomt. Houd deze goede gewoontes niet alleen in stand als je thuis bent, maar ook als je op reis gaat. Op die manier hoef jij je geen zorgen te maken over die overtollige kilo’s na de vakantie. En wie zegt dat sporten op reis niet leuk is, heeft nog nooit aan surfen, yoga, SUP’pen of hiken gedaan. Wij garanderen je: dat wil je niet missen!

surfing girls
surfing girls

3. Ik ga zelf mijn reisbestemming ontdekken

Het internet is een grote bron van informatie. Soms is dat fijn, maar het kan ook heel frustrerend werken. Probeer dit jaar het internet een beetje los te laten en het zelf te ontdekken. Zoek niet het beste restaurant op Google, maar stap gewoon een restaurant binnen dat er leuk uitziet. Kijk niet online welke bezienswaardigheid het bezoeken waard is, maar maak de keuze op basis van je eigen gevoel. Op die manier ontdek je jouw reisbestemming op jouw unieke manier.

4. Ik accepteer het negatieve en blijf vriendelijk

Helaas gaat er ook weleens wat mis op reis. Wat dacht je van een flinke vertraging? Of een ho(s)tel dat overboekt is? Leer jezelf dit jaar om je reis hierdoor niet te laten verpesten. Onderzoek hoe jij het beste met tegenslagen om kunt gaan en blijf – hoe moeilijk dat ook is - altijd vriendelijk naar anderen. Zij kunnen er niet altijd wat aan doen. Niet alleen goed voor je gemoedstoestand, maar je verdient er ook aardig wat karmapunten mee.

5. Plannen doe ik met mate

Jij bent die planner en weet dat je een geweldige reis tegemoet gaat omdat je alles tot in de puntjes hebt geregeld. Beloof jezelf om het dit jaar eens anders aan te pakken. Wees dit jaar wat spontaner. Natuurlijk is het goed als je voorbereid op vakantie gaat, maar soms is het ook heerlijk om mee te gaan in het moment. Om iets te doen wat je totaal niet had gepland. Zorg dus dat je jouw reisdocumenten en verzekeringen op orde hebt, maar maak ruimte voor spontaniteit als het op jouw dagplanning aankomt.

nederland
nederland

6. Ik ontdek meer dicht bij huis

Als we het over reizen hebben, denken we al snel aan verre bestemmingen. Plekken met hagelwitte stranden, uitgestrekte velden en bijzondere bezienswaardigheden. Toch valt er ook genoeg te beleven in je eigen omgeving. Zorg er dit jaar voor dat je meer van deze prachtige bezienswaardigheden dicht bij huis gaat ontdekken. Hang lekker de toerist uit in eigen land en ontdek de schatten die dit kleine kikkerland te bieden heeft. Leuke bijkomstigheid? Reizen in eigen land is vaak een stuk goedkoper. Met hetzelfde budget kun je dus vaker op reis gaan. Win-win toch?

7. Ik kies mijn reisgezelschap zorgvuldig uit

Het is heel simpel om altijd maar met je vriend of vriendin op reis te gaan. Sta dit jaar eens wat vaker stil bij het reisgezelschap dat je kiest. Pas de keuze van je reisgezelschap aan voor elke bestemming. Soms is een vriendinnen- of mannenweekend juist fijn, maar andere momenten roept een stad om die met je geliefde te ontdekken. En backpacken? Dat kan ook wel eens alleen of met een groepsreis. Wat je ook doet: denk dit jaar eens een tweede keer na voordat je de keuze weer op je standaard reisgezelschap laat vallen.

8. Ik kijk verder dan de gebaande paden

De Eiffeltoren, Big Ben of het Vrijheidsbeeld zijn jou niet onbekend. Lekker cliché, maar toch doe je het: alle grote bezienswaardigheden in elke stad bezoeken. Waarom eigenlijk? Wie zegt dat je niet iets geweldigs kunt ontdekken in die afgelegen steeg? Probeer dit jaar eens vaker buiten de gebaande paden te gaan. Werk niet alle grote bezienswaardigheden af, maar maak ook tijd voor die kleine bezienswaardigheden. Ze zullen je verrassen waardoor jij een uniek verhaal te vertellen hebt.

Reizen 2017
Reizen 2017

9. Ik boek eindelijk die droomreis

Droom jij van die verre bestemming? Of van dat geweldige – maar veel te dure - hotel? Ga die droom dit jaar gewoon achterna. Kijk wat er voor nodig is om jouw droomreis van je lijst af te strepen en verwen jezelf eens lekker. Because you only live once and life’s too short! Voel je er dus vooral niet schuldig over. Jij bent het meer dan waard om in 2017 eindelijk eens die droom te realiseren.

10. Ik heb plezier en geniet met heel mijn hart

Leg die telefoon, camera of dat andere elektronische apparaat weg en geniet. Kijk naar je omgeving en neem die volledig in je op. Leef in het moment en maak plezier met alles en iedereen waar je mee in aanraking komt. Reizen kan je leven verrijken, maar het is helemaal aan jou in hoeverre dit gebeurt. Mocht je dus één voornemen dit jaar mee willen nemen, laat het dan deze zijn. Geniet en heb gewoon ontzettend veel plezier.

Meer blogs