Home
Blog
Algemeen
Dé inpaklijst checklist: 19 essentiële dingen voor in je backpack

Dé inpaklijst checklist: 19 essentiële dingen voor in je backpack

4 minuten leestijd
Dé inpaklijst checklist: 19 essentiële dingen voor in je backpack

Jij gaat met je backpack een mooie rondreis maken? Met deze blog is het inpakken van je backpack voortaan een peulenschil!

Iedere backpacker heeft uiteraard een paspoort én een backpack nodig voor zijn of haar trip. Maar wat stop je dan in die backpack zodat je zorgeloos kunt genieten van je reis? Nou, deze 20 dingen zijn wel essentieel!

1. Oordopjes

Hallo hostelleven! Er is altijd wel iemand in de dorm die snurkt, dus een paar goede oordoppen is op reis een eerste levensbehoefte. Maar ook buiten de slaapzaal zijn oordoppen handig, bijvoorbeeld in het vliegtuig, als je wilt slapen tijdens die lange vlucht (en er een baby naast je zit).

Dormitory
Dormitory

2. Slaapmasker

Wederom in de categorie ‘slapen’: het slaapmasker moet ook echt mee op jouw volgende reis. Ideaal voor als het niet donker is in de kamer waar je je bevindt, zoals een dorm met oude gordijnen of een vliegtuig, of als je overdag wilt slapen (lees: een jetlag hebt).

3. Handsanitizer

We zijn geen softies, maar een beetje frisheid mag wel toch? Helaas is er niet overal op reis schoon water waarmee je even je handen kan wassen, en dus kan ook handsanitizer niet op dit lijstje ontbreken. Bij de drogist verkopen ze miniverpakkingen, veel praktischer dan die grote pompflessen!

4. Reinigingsdoekjes 

Nog eentje op het gebied van hyiëne: reinigingsdoekjes! Want zonder schoon en/of stromend water, kun jij je gezicht (en rest van je lichaam…) niet wassen na een lange, zweterige dag. Reinigingsdoekjes zijn dan top. Ook handig om de wc-bril mee af te nemen trouwens! Of voor als er geen wc-papier is ;-)

5. Een sarong

Ja, ook voor mannen is dit handig. Maar die mogen het gewoon sjaal of dunne handdoek noemen hoor! De sarong is hét alternatief voor die sjaal, dikke handdoek én omslagdoek die je anders misschien zou meenemen. Het houdt je warm tijdens het vliegen, het bedekt je in een tempel, je kunt er op liggen op het strand, etc.

6. Een rugzak en een mini-tasje

Naast je ‘echte’ backpack neem je natuurlijk ook een daypack mee. Zo hoef je bij kortere trips binnen je grote trip niet telkens die hele backpack mee te sjouwen. Ook tijdens een hike is een kleine rugzak fijn, want je moet toch water, eten en warme kleding mee, en dat past niet in een kleiner (hand)tasje. Zo’n klein tasje is wel weer handig met uitgaan, wanneer je wel je paspoort, telefoon en portemonnee kwijt wilt, maar dit niet in je zakken kunt doen.

Flipflops
Flipflops

7. Flipflops

Eh, heeft dit uitleg nodig? Backpacken betekent slippers mee! Liefst Havaiianas natuurlijk, want dat is hét ultieme backpackgevoel. Life is better in flipflops ;-)

8. Sneakers

Vergeet wandelschoenen: die doe je toch nooit aan! Tenzij je naar Nepal gaat of van plan bent een meerdaagse hike te maken in Nieuw-Zeeland, adviseren wij gewoon om een goed paar sneakers mee te nemen op reis. Kun je ook prima mee lopen en ook nog gewoon aan op een ‘normale’ dag. Multifunctionaliteit is prioriteit tijdens het backpacken!

9. Een wereldstekker

Los van je gewone stekkers, pak jij voortaan ook steevast je wereldstekker in. Amerika, Azië, Oceanië: elke keer ziet dat stopcontact er weer anders uit! Je houdt het niet meer bij, dus beter koop je een wereldstekker, waar alle standen op zitten.

10. Mobiele oplader

Superhandig als je door landen reist waar je weinig stopcontacten (of elektriciteit in het algemeen) tegenkomt. Met een mobiele oplader zit je nooit met een lege telefoon en/of camera! Nou ja, nooit… wel af en toe die mobiele oplader ook opladen natuurlijk.

11. EHBO-kitje

Zo eentje die je je elke reis weer voorneemt, maar nooit doet: het EHBO-kitje. Echt doen! Nu kopen en meenemen op je volgende trip. Alleen een pleister kan al zó handig zijn als je per ongeluk je vinger openhaalt aan het scheermesje in je toilettas bijvoorbeeld…

12. Hangslotje

Huh, een hangslotje? Ja, want vaak zijn er geen slotjes aanwezig bij kluisjes in hostels, en moet je anders elke keer weer een slotje huren (of een duur slotje kopen). Meenemen van thuis dus!

Torch
Torch

13. Hoofdzaklamp

Een beetje suf, maar zó praktisch: de hoofdzaklamp is dé oplossing voor wie wilt lezen in zijn dorm (of tent) of ’s nachts naar de wc moet en/of de stroom is uitgevallen.

14. Lakenzak

Nog zo’n winnaar: de lakenzak is de uitvinding voor als er geen beddengoed is in je (armoedige) hostel, of er alleen een vies paardendeken op het bed ligt. Of als je vreest voor bed bugs…

15. Wind- en waterproof jasje

Een goede tip van grootmoeder: kleed je warm aan. Of neem in ieder geval een wind- en waterproof jasje mee. Het lijkt altijd warm weer te zijn op reis, tot het een keer stormt…

16. Kopie van je paspoort

Altijd handig voor als je paspoort is gestolen. Hup, kopiëren en nooit meer vergeten! Oh en sowieso heb je in je e-mail inbox (of ergens anders op internet) een kopie van al je reisdocumenten. Komt van pas hoor, let maar op!

17. Extra cash

Een creditcard biedt mogelijkheden, maar als ook die het niet doet – om wat voor reden dan ook – is het zó welkom als je nog wat extra geld achter de hand hebt. Fysiek geld!

Fotografie
Fotografie

18. Fotocamera (of een goede smartphone)

Heeft eigenlijk geen uitleg nodig, maar goede foto’s zijn de beste herinneringen. Krijg je anders echt spijt van later!

19. Waslijn

Een fijne tip uit de praktijk: neem een waslijntje mee op reis. En het liefst ook een zakje knijpers. Waar hang jij anders je was op?

Zo, nu jij deze items in je rugtas hebt zitten kun jij met een gerust hart gaan backpacken! Oh en nog één laatste ultieme tip: pak vooral niet teveel in. Teveel meenemen (en dus een veel te zware backpack hebben) is één van de grootste beginnersfouten die je als backpacker kunt maken. Één warme trui is voldoende!

Heb jij nog tips of dingen die écht niet mogen ontbreken tijdens jouw verre reis?

Meer blogs