Home
Blog
Algemeen
Bagage struggles: welke reiziger kent dat niet?

Bagage struggles: welke reiziger kent dat niet?

op 27 juli 2016
2 minuten leestijd
Bagage struggles: welke reiziger kent dat niet?

De bagage is altijd een issue als je op reis gaat. Wat moet er mee? Wat wil je graag meenemen? Hoeveel kan er mee of hoeveel juist niet, want je wilt misschien ook shoppen of allerlei souvenirs inslaan.

Vaak is je bagage het lastigste gedeelte van reizen. De rest is tot in de puntjes geregeld alleen dit levert stress op. Daarom geven we graag een aantal bagagetips die helpen bij zowel een korte citytrip als een maandenlange backpack reis.

Hoeveel neem je mee

Als je gaat backpacken neem je een goede rugzak mee die je de hele reis bij je kunt dragen. Dus alles wat je mee wilt nemen moet daarin passen. That’s it. Ga je met het vliegtuig op vakantie dan zit je aan het aantal kilo’s vast, meestal rond de 20 of 25 kilo. Tegenwoordig moet je echter vaak wel apart voor je bagage betalen, dus hoe meer je betaalt, hoe meer je mee kunt nemen. Vergeet niet dat je het wel mee moet slepen. Ga je op een citytrip van een paar dagen, dan heb je uiteraard minder spullen nodig. Voor je handbagage moet je rekening houden met de regels omtrent afmetingen en gewicht, deze verschillen namelijk per luchtvaartmaatschappij.

Wat wel, wat niet

Het belangrijkste bij het pakken van je bagage is om goed na te denken wat je nou echt nodig hebt als je kijkt naar je type reis, de duur ervan en wat je eventueel op de plaats van bestemming kunt kopen (en daar gebruiken en eventueel daar achterlaten of weggooien). Omdat je vaak zoveel mogelijk mee wilt nemen, let je vaak niet op het noodzakelijke. Zeker als je met kinderen op vakantie gaat, kunnen deze praktische inpaktips goed van pas komen. Tip: maak gebruik van een inpaklijst, zo weet je zeker dat je meeneemt wat echt moet en zie je snel genoeg of er nog ruimte over is voor wat extra spulletjes.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat voor koffer of rugzak

Het type reis en met wat voor vervoer is bepalend voor wat voor koffer of rugzak je nodig hebt. Als je gaat backpacken, heb je een kleine dagrugzak of grote tour-of trekkingrugzak nodig waar veel in kan, eentje die lichtgewicht is en van goede stevige kwaliteit is. Een reistas of trolley kan handig zijn voor een citytrip of als je met de auto weggaat. Voor een vakantie van een paar weken, is een koffer erg prettig. Hier kan immers het meeste in zonder dat het verkreukt. Voordeel van een hard case koffer is dat deze erg stevig is en niet snel kapot gaat. Een soft case koffer maakt het vaak mogelijk meer spullen erin te stoppen omdat het wat mee geeft.

Overbagage

Houd rekening met het gewicht wat je maximaal mee mag nemen (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en soms moet je betalen voor je bagage). Thuis kun je bagage wegen maar op reis is het handig om een kofferweegschaal mee te nemen, deze kan bagage tot ongeveer 35 kilo wegen. Neem ongeveer twee kilo minder mee dan is toegestaan want vaak blijkt de weegschaal op het vliegveld een ander gewicht aan te geven. Als je zeker weet dat je wilt shoppen tijdens je vakantie of citytrip, zorg dan dat je nog meer kilo’s onder het maximumgewicht blijft. Dan weet je zeker dat je genoeg over hebt om mee terug te nemen. Overbagage is op zich geen probleem, maar wel heel duur. De luchtvaartmaatschappijen laten je hier flink voor betalen. Weet je van tevoren al dat je overgewicht hebt? Verzend het dan als luchtvracht, dit is vele malen goedkoper. Hiervoor neem je contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Als je gaat reizen, wil je dat het om plezier gaat en niet om stress over je bagage. Je wilt niet te veel meenemen waardoor je onnodig sleept, maar ook niet onthand zijn doordat je veel dingen vergeten bent. We hopen dat je met bovenstaande tips op een prettige wijze je bagage kunt pakken om zo zonder stress op reis te gaan!

Meer blogs