Home
Blog
Algemeen
10x De best gelezen blogs op Rondreis.nl in 2016

10x De best gelezen blogs op Rondreis.nl in 2016

op 31 december 2016
3 minuten leestijd
10x De best gelezen blogs op Rondreis.nl in 2016

De jaaroverzichten vliegen je om de oren, dus ook wij kunnen niet achterblijven. Welke blogs werden dit jaar massaal door jullie gelezen?

Jullie houden van lijstjes, dat staat vast. Grappige lijstjes, praktische tips en blogs over Thailand en Amerika deden het erg goed in 2016. We vatten de best gelezen artikelen nog even voor je samen!

1. De twaalf meest teleurstellende toeristische bezienswaardigheden ooit

Bezienswaardigheden die in het echt gewoon zwaar tegenvallen. Waarom bezoeken zoveel reizigers deze plekken? Misschien om dezelfde reden als het lezen van deze blog: je bent vooral nieuwsgierig! Het Vrijheidsbeeld, de Walk of Fame in Hollywood of de Kleine Zeemeermin: wat viel jou tegen?

mermaid
mermaid

2. Dit is waarom je de boarding pass van je vlucht NOOIT zomaar moet weggooien

Gooi nooit zomaar je boarding pass weg! Je instapkaart bevat namelijk persoonlijke informatie die niet in verkeerde handen moet vallen. Deze informatie is te lezen door het scannen van de barcode of QR-code op de kaart. En dat betekent dus dat iedereen met een simpele QR-code-lezer op zijn smartphone deze gegevens kan achterhalen. Een papierversnipperaar of klein verscheuren helpt!

boarding pass
boarding pass

3. Zeven redenen waarom de 7-Eleven in Thailand cruciaal is

In Nederland hebben we de Albert Heijn To Go. In Thailand hebben we de 7-Eleven. Bestaan er backpackers die tijdens het reizen door Thailand níet verslaafd raken aan deze winkelketen? Om deze redenen, zoals de pinautomaten, tosti’s en airco, kan (en wil) je gewoon niet om 7-Eleven heen!

7 eleven
7 eleven

4. Shocking! Dit kan er na het inchecken met je bagage gebeuren

Ben jij ook wel eens bang dat iemand iets in jouw bagage stopt op het vliegveld? Drugs in je koffer als je even niet oplet bijvoorbeeld. Daar wil je niet pas in Thailand achterkomen... Maar let op: het personeel op de luchthaven kan ook iets úit je koffer halen. En ja, ook als je je rits hebt vergrendeld met een hangslotje. Kijk het filmpje in deze blog en huiver! En lees vooral verder voor onze tips.

luggage airport
luggage airport

5. Negentien dingen die écht reizigers nooit zullen zeggen

Echte reizigers zijn altijd onderweg of net terug van weggeweest. Jouw bucketlist is langer bij thuiskomst dan toen je vertrok… Herkenbaar? Dan zullen we deze negentien uitspraken vast nooit uit jouw mond horen. Check snel dit lijstje met uitspraken om te kijken of jij jezelf een echte reiziger kunt noemen!

backpacker
backpacker

6. Negentien fouten die beginnende reizigers altijd maken

Ervaren reizigers kunnen het vast beamen: er zijn van die dingen die je doet – of juist niet – tijdens je eerste verre reis, en daar later heel hard om kunt lachen. Met dit blogje kan iedereen straks gaan backpacken als een pro! Welke van deze 19 rookie mistakes zijn typisch jou?

fouten backpackers
fouten backpackers

7. Vijfentwintig redenen waarom je écht nóóit in Thailand wilt rondreizen

Heb jij Thailand op je bucketlist staan? Denk er nog maar eens goed over na en lees dit lijstje vooral door. Want het klimaat, het landschap, de bevolking, het strand én de cultuur zijn allesbehalve de reis waard. En dan hebben we het nog niet eens over dat middelmatige voedsel gehad!

thailand
thailand

8. Negentien reizen die je moet maken voor je 30ste

Deze negentien trips zijn goede voorbeelden van reizen die je voor je 30ste zou moeten overwegen. Niet omdat je daarna niet meer reist, maar omdat deze trips te vet zijn om ze niet al vóór je 30ste te doen. Je bent jong, je bent fit, je hebt wat geld te besteden, je hebt (nog) niet al te veel verplichtingen zoals kinderen of werk.. én omdat het kan!

queenstown
queenstown

9. Tweeëntwintig dingen die je nóóit meer wilt horen als je vertelt dat je uit Nederland komt

Een gemiddeld gesprekje op reis kunnen we zó uittekenen. Iemand vraagt je waar je vandaan komt. Voorzichtig antwoord je dat je uit ‘Holland’ komt. Of als je lef hebt, uit ‘The Netherlands’. Vervolgens krijg je één van de standaard-uitspraken te horen… Deze dingen kunnen wij dan ook niet meer horen als we vertellen dat we Nederlands zijn.

netherlands
netherlands

10. Negen redenen waarom de Walmart cruciaal is bij een USA-roadtrip

In Nederland hebben we de Albert Heijn To Go. In Thailand hebben we de 7-Eleven. En in Amerika? Daar zweert men bij de Walmart. Iedereen die wel eens een roadtrip in Amerika heeft gemaakt, kent deze supermarktketen. Walmart is namelijk onmisbaar tijdens je reis. Lees hier waarom je Wally niet mag missen!

walmart usa
walmart usa

Meer blogs