Home
Blog
Algemeen
12x redenen waarom je tóch wilt reizen ondanks tropisch weer in Nederland

12x redenen waarom je tóch wilt reizen ondanks tropisch weer in Nederland

op 24 augustus 2018
4 minuten leestijd
12x redenen waarom je tóch wilt reizen ondanks tropisch weer in Nederland

Ons groene polderlandschap is veranderd in een dorre vlakte en de mussen vallen van het dak. Het lijken de tropen wel. Vakantie in eigen land is de trend, máár Rondreis.nl geeft je twaalf redenen waarom je tóch wilt reizen!

Zomer 2018 is er eentje die alle records breekt. Waar de Nederlandse zomer normaal gesproken wordt gekenmerkt door regelmatige druilerige dagen, is de oh-zo-vervloekte regen dit jaar in geen velden of wegen te verkennen. Menig fervent reiziger springt een gat in de lucht. Een duur ticket naar Thailand of het Caribisch gebied is niet meer nodig. We boeken massaal een vakantiepark in eigen land. Toch zijn er genoeg redenen om het tropische Nederland vandaag nog te verlaten.

1. De stranden kunnen beter

Met dit tropische weer wil je natuurlijk niets liever dan verkoeling zoeken. Een uitgesproken gelegenheid om eindelijk eens de Nederlandse stranden, de Waddeneilanden of één van de vele meren die ons land rijk zijn te bezoeken. Maar uiteraard kunnen deze plekken niet tippen aan de prachtige stranden aan de Middellandse Zee, bountystranden in Thailand, Indonesië of de Filipijnen of één van de vele eilanden in het Caribisch gebied.

2. Exotisch eten is tha bomb

Één van de reden waarom we zo graag reizen, is om je te goed te doen aan de heerlijkste specialiteiten uit de lokale keuken. Thaise Pad Thai, een échte Italiaanse pizza of verse Vietnamese spring rolls. Zeg nou zelf, dat smaakt toch veel lekkerder met dit weer dan een patatje pindasaus of een vette kroket?

dancing colombia
dancing colombia

3. Stijve Hollanders

Met dit weer trekt Nederland massaal uit naar beachclubs in Scheveningen, Bloemendaal of Noordwijk. De hele zomer lang vinden er vette strandfeestje plaats, waar je met de ondergaande zon en een cocktail in je hand tot in de late uurtjes de voetjes van de vloer brengt. Maar de salsa danst nu eenmaal lekkerder weg met een behendige Latino dude of sensuele Latijns-Amerikaanse schone. Reden genoeg dus om vandaag nog het vliegtuig te pakken.

4. Despacito por favor

Met deze tropische temperaturen gieren de hormonen door je lijf. Er is dan ook niets lekkerder dan met je date of partner te genieten van romantische en zwoele zomeravonden. Maar, moet gezegd worden; vakantiepret begint pas echt met een vakantieliefde die een andere taal spreekt.

adrenaline nieuw-zeeland
adrenaline nieuw-zeeland

5. Gebrek aan adrenaline

Nederland staat nou niet echt bekend als hotspot voor daredevils. Veel verder dan karten of abseilen van de Euromast komen we hier niet. Ben je op zoek naar een échte adrenalinestoot, dan ga je veel liever bergbeklimmen, white water raften of bungee jumpen. En daarvoor zul je toch echt het land uit moeten.

6. Been there done that

Een beetje Nederlander heeft de Zaanse Schans, Madurodam en Giethoorn nu wel gezien. Voor alle must-sees waarvoor buitenlanders naar ons land komen, kom jij je bed niet eens meer uit. En inderdaad, deze plekken vallen in het niet bij indrukwekkende tempelcomplexen als Ankor Wat, Borobudur in Java of de Maya tempels in Latijns-Amerika.

scheveningen beach
scheveningen beach

7. Echt uitgestrekte natuur hebben we niet

Begrijp ons niet verkeerd. De Veluwe, het Zuid-Limburgse heuvellandschap en de Waddeneilanden zijn prachtig en voor een beetje natuurliefhebber zijn dit dé plekken waar je heerlijk kunt wandelen. Maar wil je écht spectaculaire natuur, dan ben je toch veel beter op je plek in de ongerepte landschappen van Patagonië, de jungles van Borneo of het indrukwekkende Himalayagebergte.

8. Big Zero of Big Five? 

Dieren kijken doen wij Nederlanders in de Beekse Bergen, Burgers’ Zoo of Artis. In het wild is de wolf zelfs weer gespot en voor de kust van Terschelling doemde ineens een haai op. But seriously? Er gaat niets boven het bewonderen van wildlife in hun natuurlijke habitat. Op safari in Zuid-Afrika, met tropische vissen zwemmen in de prachtige onderwaterwereld van Indonesië of de Grote Migratie bewonderen in de Serengeti. Ook voor een échte dosis wildlife is Nederland zéker niet de place to be.

veluwe
veluwe

9. Buiten je comfort-zone

Het echte leven begint aan het einde van je comfortzone. En Nederland is nu eenmaal bekend en comfortabel: gaap. Een beetje avontuurlijke reiziger houdt van een flinke uitdaging. Het geeft een kick om elke keer een nieuw visum te moeten regelen, regelmatig een visa run te moeten doen omdat je anders illegaal in het land bent of de discussie aan te gaan met autoriteiten die je taal niet spreken. Je punt duidelijk maken met handen en voeten en een charmante glimlach op je smoel, daar draai jij je hand niet meer voor om.

10. Ain't no mountain high enough

The only way is up. En wil je in Nederland een beetje op hoogte komen dan is de Domtoren of de Euromast your best bet. Sorry, maar daar krijgen wij geen adrenalinestoot meer van. Wil je je echt on top of the world voelen, dan trotseer je de Mount Everest in de Himalaya, de K2 in het Karakoramgebergte of de Mont Blanc in de Alpen. En daar is de Vaalserberg niets bij.

sunset thailand
sunset thailand

11. Een andere zon (sort of)

Bij een beetje zomer - en romantiek - hoort een zonsondergang. Voetjes in het zand, een drankje in je hand en heerlijk in de armen van je geliefde van een spectaculaire zonsondergang genieten. Maar een Nederlandse zonsondergang kan toch écht niet tippen aan die bij de magische tempels van Bagan, eentje met een vulkaansilhouet op Hawai of Bali of die bij de Grand Canyon in de US of A. Sorry, zon.

12. Kan het wat kouder?

En last but not least. Misschien heb je wel een gruwelijke hekel aan de hitte. Dacht je in Nederland op de goede plek te zitten, omdat de thermometer hier zelfs in de zomer vaak niet meer dan 25 graden aantikt en een flinke regenbui meer regel dan uitzondering is. Dan trek je deze tropische temperaturen natuurlijk helemaal niet. Dan boek je nu met alle liefde nog een ticket naar koudere of hoger gelegen gebieden, zoals die van Zuid-Amerika, Groenland of de eeuwige sneeuwtoppen van de Himalaya.

Meer blogs