Home
Blog
Reisfotografie
VIDEO: Het Amsterdam Light Festival in een Timelapse

VIDEO: Het Amsterdam Light Festival in een Timelapse

op 23 december 2014
1 minuut leestijd
VIDEO: Het Amsterdam Light Festival in een Timelapse

De in Londen gevestigde fotograaf Jack Fisher reisde afgelopen maand op uitnodiging naar Nederland om het Amsterdam Light Festival vast te leggen in een hyperlapse.

Deze winter vindt de derde editie van het Amsterdam Light Festival plaats en is onze hoofdstad 50 dagen lang het decor van sfeervolle verlichting. In de historische binnenstad van Amsterdam zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute, Water Colors, neemt je mee langs de Amsterdamse grachten en de Amstel, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute, Illuminade, loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea die meedoen met het festival en allerlei activiteiten nemen je mee in de innovatie van lichtkunst.

Fotograaf Jack Fisher had een week lang de tijd om van dit festival een timelapse te maken, inclusief de planning, het filmen en bewerken ervan en moest daarbij vechten tegen de wind en regen. De binnenstad van Amsterdam heeft niet veel hoge gebouwen, maar Fisher is er toch in geslaagd enkele unieke shots vanaf hoge punten te schieten. Bekijk hieronder zijn resultaat:

Het thema van het festival dit jaar is ‘A Bright City’ en daagt kunstenaars uit om een ode te brengen aan het leven in de metropool om daarmee een onverwachte kijk te bieden op Amsterdam. Het festival duurt nog tot en met 18 januari 2015.

Top reizen naar Fès

Meer blogs over Fès

Beoordelingen van Fès

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.