Home
Blog
Algemeen
De Vakantiebeurs 2017: Inspiratie voor je volgende reis

De Vakantiebeurs 2017: Inspiratie voor je volgende reis

op 9 januari 2017
4 minuten leestijd
De Vakantiebeurs 2017: Inspiratie voor je volgende reis

Heb jij het ook weer helemaal gehad met die eindeloze kou en grauwe dagen? Geen betere plek om weg te dromen en inspiratie op te doen dan op de Vakantiebeurs.

Van 11 tot en met 15 januari 2017 vindt de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dé place to be voor wanderers en traveljunkies. Vijf dagen lang inspiratie, inspiratie en nog eens inspiratie. Het thema 'Alsof je er al bent’ is nou nét waar we op hopen. Op de Vakantiebeurs voelt het bijna alsof je écht op reis bent. En daar zijn we zo aan toe. Wij tippen je hoe en wat je móet zien en doen op de beurs.

Reisaanbieders, deskundigen en traveljunkies

Reis vijf dagen lang over alle continenten, zonder daarvoor in het vliegtuig te hoeven zitten. Laat je inspireren door één van de honderden reisaanbieders, zoals Djoser, Kras of NRV Holiday. Ontdek nieuwe bestemmingen voor je bucketlist. Laat je informeren door deskundigen en enthousiaste verhalen van mede traveljunkies. Wedden dat je meteen op pad wilt

Een sneak preview

Naast veel informatie en eindeloos veel inspiratie, is er ontzettend veel te doen en te beleven op de Vakantiebeurs. Een sneak preview van wat je allemaal te wachten staat.

Sippin’ a cocktail on your flip flops

Life is better on flip flops en dat begrijpen ze op de Vakantiebeurs als geen ander. Iedere dag ontvangen de eerste honderd bezoekers die op hun slippers naar de Jaarbeurs komen een gratis cocktail in de Caribbean Village. Hiervoor hoef je je alleen even te melden bij de ingang. Op je slippers, dat dan weer wel.

Top bestemmingen voor 2017

We hebben je natuurlijk al helemaal lekker gemaakt met onze top 15 bestemmingen voor 2017. Vijftien pareltjes van bestemmingen die je in 2017 gezien móet hebben. Maar alle vijftien in één jaar, dat vinden zelfs wij te gek. Dus moeten we keuzes maken. Er waar kan dat nou beter dan op de Vakantiebeurs?

Alle topbestemmingen zijn aanwezig op de Vakantiebeurs. Als je hartje bijvoorbeeld sneller is gaan kloppen van de absolute nummer 1 op onze lijst, Canada, dan moet je zeker hal 3 even bezoeken.  En dan ontdek je meteen nóg meer redenen waarom je naar Canada wilt gaan. Wist jij bijvoorbeeld dat alle National Parks in Canada in 2017 gratis te bezoeken zijn? Reden te meer om deze in je reisplanning voor 2017 op te nemen. Geen zin om zelf te betalen? Dan kun je op de Vakantiebeurs zelfs een camperreis door West-Canada winnen.

Lapland is wat ons betreft een echte must voor 2017, maar ook landen als IJsland, de Faeroer eilanden en Noorwegen zijn ultieme bestemmingen om het Noorderlicht te aanschouwen, door de sneeuw te banjeren en een huskytocht te maken.

Staan Lombok en Bali hoog op je lijst voor 2017? Maak dan alvast kennis met de Indonesische keuken en proef maar liefst 46 verschillende soorten sambal. We dare you!

Zin in Zambia? Of ontdek je liever een ander Afrikaans land? De echte avonturiers onder ons kunnen informatie inwinnen over bijvoorbeeld het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania. Not for the faint hearted. 

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Avontuur in continent Outfreeca

Benieuwd naar meer avontuurlijke outdoor(rond)reizen, zoals in Nieuw-Zeeland of Amerika? Bezoek dan zeker het nieuwe continent Outfreeca in hal 12. Voor reizigers die van avontuurlijke en actieve vakanties houden, is dit de place to be. Wil je alvast in de stemming komen, dan kun je hier ook abseilen, tokkelen, SUP’pen of - lekker Hollands - een fietsparcours afleggen. Niets is te gek in Outfreeca!

Speciale routes

Op de Vakantiebeurs hoef je zeker niet stil te zitten. Zo zijn er diverse routes voor je uitgestippeld. Wat dacht je van de Culinaire Route? Want als je aan vakantie denkt, denk je natuurlijk ook meteen aan eten. Op de beurs kun je heerlijke hapjes, nieuwe smaken, wereldse gerechten en de lekkerste lokale wijnen uitproberen. Een strippenkaart voor deze route kun je voor 7 euro bij de kassa kopen. Lekker smullen maar.

Als je het liefst solo op reis gaat, dan is er een heuse Soloreiziger Route. Als je wel eens alleen op reis bent geweest, weet je vast wel dat je alleen veel sneller nieuwe mensen én locals leert kennen. Soloreizen is dan ook enorm populair en de Soloreiziger Route brengt je langs allerlei aanbieders van leuke soloreizen.

Ook aan de allerjongste wereldreizigers is gedacht. Voor deze travejjunkies in de dop is er de Kids Route, met volop plezier, vertier en allerlei leuke, spannende en enge activiteiten.

Stedentrips

Wil je 2017 ‘rustig’ beginnen met een stedentrip, vraag de schrijvers van Time To Momo Stadsgidsen dan het hemd van hun lijf tijdens een Time To Momo City Consult. Zij kennen alle ins en outs van jouw favoriete bestemming en geven je alleen de beste adresjes en de échte highlights om te eten, drinken en shoppen.

Even uitblazen en lekker relaxen

Je kijkt en beleeft je ogen uit op de Vakantiebeurs en af en toe wil je natuurlijk even tot rust komen. Gelukkig is daar ook aan gedacht en zijn er voldoende plekjes waar je even uit kunt rusten, inspiratie kunt verwerken en ervaringen kunt uitwisselen met andere reislustige bezoekers. Absolute place to be hiervoor is het Reizigerscafé. Hier kun je samen met échte reisexperts jouw ultieme bucketlist samenstellen. Ook in het filmtheater kun je even tot rust komen. Elk uur kun je genieten van heerlijke films en documentaires over de mooiste bestemmingen wereldwijd. In de Outfreeca Cinema bekijk je de gaafste outdoorfilms.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dance the night away

Wil je lekker dansen en uitgaan, kom dan zeker vrijdagavond even kijken. In de Caribbean Village is er echte Zuid-Amerikaanse live-muziek, met heerlijke hapjes en drankjes. Lekker swingen kan ook op de jazz-avond in het Reizigerscafé.

Je begrijpt het al, voor iedereen die van reizen houdt is de Vakantiebeurs the place to be. See you there!

Meer blogs