Home
Blog
Opmerkelijk
FOTOSERIE: Semana Santa in Spanje

FOTOSERIE: Semana Santa in Spanje

op 20 april 2014
1 minuut leestijd

In Nederland wordt lekker Pasen gevierd en hebben we net Goede Vrijdag achter de rug, maar in Spanje was het gedurende de hele afgelopen week Semana Santa.

In Nederland wordt lekker Pasen gevierd en hebben we net Goede Vrijdag achter de rug, maar in Spanje was het gedurende de hele afgelopen week Semana Santa. Deze Goede Week voor Pasen is één van de belangrijkste evenementen in het zuiden van Spanje, waarbij in veel steden en dorpen processies worden gehouden. Tijdens deze week gedenkt men het lijden van Christus en zoekt men familie en vrienden op. Kenmerkend voor het evenement zijn de puntvormige maskers die de boetelingen dragen om de anonimiteit te waarborgen. De Amerikaanse Ku Klux Klan heeft deze zelfde kostuums ook gebruikt, waardoor het beeld van de Spaanse boetelingen nog wel eens voor een negatief beeld zorgt.

De belangrijkste stad tijdens Semana Santa is Sevilla, waar wel zo'n miljoen mensen naar toe trekken om de processies bij te wonen. De foto's in deze serie werden echter gemaakt in Zamorra, toen 2.300 boetelingen de 'Eed van Stilte' aflegden.

Maak je rond pasen een reis naar Spanje, dan is het dus zeker de moeite waard om eens zo'n processie bij te wonen, getuige bovenstaande foto's!

Top reizen naar Spanje

Reisorganisaties met reizen naar Spanje

Meer blogs over Spanje

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8