Home
Blog
Reisadviezen
Waarom je nù de Taj Mahal moet bezoeken

Waarom je nù de Taj Mahal moet bezoeken

op 20 januari 2014
1 minuut leestijd
Waarom je nù de Taj Mahal moet bezoeken

De Taj Mahal in India is 's werelds meest uitgebreide en bekendste mausoleum en trekt jaarlijks 3 miljoen bezoekers. Dat kan echter binnen vijf jaar wel eens gaan veranderen en in dit artikel lees je waarom je juist nù de Taj Mahal zou moeten bezoeken.

De Taj Mahal in India is 's werelds meest uitgebreide en bekendste mausoleum. Het imposante, wit marmeren grafmonument in Agra werd door keizer Shah Jahan in de 17e eeuw gebouwd als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed was overleden. Het gebouw groeide uit tot één van de meest herkenbare gebouwen ter wereld en groeide uit tot een symbool van India. Het wordt geroemd om de volmaakt uitgevoerde symmetrie, de verfijnde decoraties in de vorm van kalligrafieën uit de Koran, de marmeren reliëfs en het ingelegde steenwerk. In 2007 werd de Taj Mahal zelfs verkozen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen. Jaarlijks trekt het mausoleum zo'n 3 miljoen bezoekers, die het gebouw vooral zien als een romantische ode aan de liefde.

Dat kan echter binnen vijf jaar wel eens gaan veranderen, omdat de UNESCO er op aandringt om de Taj Mahal te sluiten, vanwege de luchtvervuiling, onwaardige restauratie, bevolkingsexplosie en de impact van het toerisme op de slijtage aan de buitenkant van het bouwwerk. Het mausoleum zou pas weer open mogen gaan van hun als alles weer deugdelijk is. Maar voordat het tot een sluiting van de Taj Mahal komt, kun je deze nu dus nog gaan bewonderen.

Top reizen naar Taj Mahal

Reisorganisaties met reizen naar Taj Mahal

Meer blogs over Taj Mahal

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5